4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Kan vermek için kapı kırdılar

Bursa'nın Yenişehir ilçesinde, erkek arkadaşı tarafından bıçakla ağır yaralanan genç kıza kan vermek için hastaneye koşan vatandaşlar, kan almakta kullanılan cihaz ve malzemelerin bulunduğu odanın kilitli olması üzerine şok oldu. Hastane görevlileri içeri girmek ve cihazları almak için kapıyı kırmak zorunda kaldı.

Edinilen bilgiye göre, T.S. (18) adlı genç, kız arkadaşı Ş.F. (16) ile bilinmeyen bir sebepten tartıştı. Ş.F.'nin oturduğu Kurtuluş Mahallesi'ndeki evde çıkan tartışmada, T.S, kız arkadaşını bıçakla karnından yaralayıp kaçtı. Öfkeli genç, kızın annesinin cep telefonuna, "Kızını bıçakladım, eve ambulans yollayın" diye mesaj attı. Ş.F. hemen gelen ambulansla Yenişehir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Kan kaybeden genç kız için O grubu RH pozitif kan gerekince belediyeden yardım istendi ve hoparlörlerden kan anonsları yapıldı. İlçede belediye hoparlörlerinden yayılan anonsu duyan Yenişehirliler hemen hastaneye koştu. Ancak burada beklenmedik bir gelişme yaşandı. Kan alımında kullanılan cihaz ve malzemelerin bulunduğu bakteriyoloji laboratuvarının kapısı kilitliydi. Hastane görevlileri acil kan bekleyen Ş.F.'ye kan yetiştirmek için kapıyı kırıp içeriye girmek zorunda kaldı.
Vatandaşlardan gerekli kan alınırken, Ş.F. 45 dakika sonra ambulansla Bursa Şevket Yılmaz Hastanesi'ne gönderildi. Bu arada hastanede nöbette olması gereken Genel Cerrahi Uzmanı Ercan Işık'ın da Yenişehir dışında olduğu belirtildi.

"KAPIYI KIRAN GÖREVLİDEN ÜCRETİNİ ALACAĞIM"
Gelişmeleri haber alıp hastaneye gelen Başhekim Op.Dr. İlker Şahin, yaşananları doğruladı. Şahin, "Hastanede otomasyon sistemi için çalışan bir ekip vardı. Bu ekip bilgisayarlarını bu odaya koymuşlar. Bilgisayarlarına zarar gelebilir düşüncesiyle bu bölümün sorumlusundan anahtarı yanlarına alıp gitmişler. Sorumlular hakkında gerekli işlemi yapacağım. Kapıyı kıran görevliden de ücretini alacağım" dedi.

Bu arada, Şevket Yılmaz Hastanesi'nde yapılan ameliyatta böbreklerinden biri alınan Ş.F.'nin hayati tehlikesinin sürdüğü belirtildi. Genç kızı yaralayan erkek arkadaşı T.S. ise Eski Garaj Caddesi'nde görev yapan polis ekiplerince yakalandı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor

iha
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2009 Çarşamba 17:13:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?