4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Kanalboyu'nun çehresi değişti

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde, 3 mahallenin arasından geçen ve çevreye yaydığı pis koku sebebiyle yıllırdır vatandaşları rahatsız eden Kanalboyu deresi, Osmangazi Belediyesi tarafından 3 bin 579 YTL harcanarak bulvara dönüştürüldü.

Soğanlı Çirişhane ve Çitftehavuzlar mahallelerinin ortasından geçen dere yatağı taş duvarlarla örüldü. Ardından dere üzerine insanların dinlenebileceği ve karşıya geçmesini sağlayacak 12 adet betonarme köprü ile 2 kavşak yapıldı. Su havuzları ve oturma grupları ile farklı bir görüntüye kavuşan Kanalboyu deresinin çevresine de çok sayıda ağaç ve yaya yürüyüş yolları yapıldı.

10 ay önce yaklaşık 15 bin metrekare alan üzerinde başlatlan çalışmalar bugün tamamlandı. Tarihi Merinos tren istasyonundan çevre yoluna kadar uzanan bölgeye Fen İşleri ile Park Bahçeler Müdürlüğü tarafından 13 bin 380 metrekare bordür ve trotuar yapıldı. 12 adet inşa edilen betonarme köprülerin üzerine 1 adet fiskiyeli havuz, iki adet ahşap bergola, 6 adet ahşap oturma grubu konuldu. Toplam 3 bin 280 ton asfalt kullanılarak tüm caddenin asfaltı yenilenirken, aydınlatma direkleri ile Kanalboyu modern bir görünüme sahip oldu.

Cadde boyunca 800 araçlık parklanma şeridi oluşturularak bölgenin otopark sıkıntısı önemli ölçüde giderilirken, dere çevresine 123 adet ağaç, 9 bin adet çalı,40 bin 700 çiçek, 5 bin 200 metrekarelik alana çim ekildi.

Kanalboyu deresinin açılış töreni renkli görüntülere sahne oldu. Osmangazi Belediyesi halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından konuşma yapan Osmangazi Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı Recep Altepe, yıllardır her siyasinin bu bölge için bir şeyler söylediğini belirterek, "Buraya kimini önem verdiğini bu proje ile gösteriyoruz" dedi.

Merinos'tan batı yakın çevre yoluna kadar uzanan Kanalboyu deresinin çehresinin değiştiğini belirten Altepe, "Bursa kabuk değiştiriyor. Her mahalle adeta şantiyeye dönüştü. Bu Büyükşehir'in görevi olmasına rağmen biz aldık ve yaptık. Osmangazi'de 750 proje gerçeklekleştirdik. Binin üzerinden proje yaptık. Bunlar sizin desteğiniz, sinerjinizle oldu. Osmangazi'nin nasıl kenetlendiğini, kısa zamanda nasıl projeler ortaya konulduğunu gördük. Bursa yıllarca konuşulan bir çok önemli sıkıntıyı bu dönemde neticelendirdi. İşte mahallelerimizde sosyal donatı alanları bir bir ortaya çıkartılıyor. Spor tesisleri, yüzme havuzları, mahalle aralarındaki parklar, başka illerde bile olmayan şeylerdi. Biz bir çok konuda Türkiye'ye örnek olduk. En kaliteli işi en kısa zamanda en düşük maliyetle gerçekleştirdik."diye konuştu.

Açılışın ardından mahalleli ile birlikte yeni düzenlenen dere kenarını gezen Altepe'ye vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2009 Çarşamba 16:57:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?