4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Kanser Haftası faaliyetleri başladı

Kanserin amansız bir hastalık olmadığını ifade eden Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi Başhekimi Fevzi Harorlu, erken tanı ve halkın bilinçlendirilmesinin çok önemli olduğunu belirtti.

Bursa'da 1-7 Nisan tarihleri arasında kutlanacak olan 'Kanser Haftası' faaliyetleri, Kanser Erken Tanı ve Eğitim Merkezi'nde (KETEM) düzenlenen toplantıyla kamu oyuna duyuruldu. Toplantıya katılan İl Sağlık Müdürü İsmail Hakkı Çelik, sağlıklı yaşamanın her şeyden önce geldiğini ifade ederek, "Doğru ve sağlıklı yaşamanın temel noktası neyi nasıl, niçin yaptığınızın varkına varmaktır. Eskiden yiğitler kaç insan öldürdükleri ile sayılırmış. Kişilere isimleri büyük bir muharebe sonrası verilirmiş. Şimdi o zamanlar geride kaldı. Yiğitlik günümüzde ne kadar insan kurtarabilirsiniz ve insanlara faydalı olduğunuzla belirlenir hale geldi. Bu hafta çerçevesinde yapılacak etkinlikler çok anlamlı" dedi.

Hedeflerinin hafta faaliyetleri çerçevesinde insanları kanser hastalığı ve sebeplerine yönelik bilinçlendirme olduğunu kaydeden Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi Başhekimi Fevzi Harorlu, "Günümüzde kanser ölümle sonuçlanan hastalıklar sıralamasında ilk sırada yer alıyor. Kanser amansız bir hastalık değildir. Ülkemizde her yıl 120 ile 150 bin arasında vatandaşımız kansere yakalanmakta ve 60 bin insanımız hayatını kaybetmektedir. Kanserin önlenebilir hastalık olması dolayısıyla erken tanı için halkın bilinçlendirilmesi çok büyük önem arz etmektedir. Halkımıza düşen görev yapılan uyarıları dikkate alarak kansere sebep olan etkenlerden uzak durmalı ve ilgili yerlere başvuruda geç kalınmamalıdır. Hastanemiz koordinatörlüğünde hazırlanan 'Kanser Haftası' faaliyetlerinin hedefi daha geniş kitlelere ulaşması için bir dizi etkinlikler hazırladık. Hafta faaliyetleri çerçevesinde konferanslar, seminerler ve diğer etkinlikler yer alacak" diye konuştu.

Toplantıda Bursa Kanserle Savaş Derneği Başkanı Tülay Çağlar da çalışmaları hakkında bilgi vererek, haftanın önemine dikkat çekti.
Konuşmaların ardından Bursa Kanserle Savaş Derneği'ne bağışta bulunan hayırseverlere birer teşekkür belgesi verildi. Daha sonra geleneksel el işi sergisinin açılışı yapıldı. Ardından Başhekim Harorlu ve hayırseverler, bağışlarla tefrişatı yapılan hastane odalarını gezdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 30 Mart 2009 Pazartesi 17:18:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?