4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Kanser Haftası yürüyüşü

Bursa'da Kanser Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen yürüyüş büyük ilgi gördü. Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi Başhekimi Dr. Fevzi Harorlu, Türkiye'de her yıl 120 bin kişinin kansere yakalandığını ifade ederek, 60 bin kişinin de hayatını kaybettiğini açıkladı.

Bursa'da 1-7 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Kanser Haftası etkinlikleri, yapılan yürüyüşle devam etti. Sabah saatlerinde Atatürk Anıtı önüne çelenk bırakılmasının ardından etkinliğe katılan kalabalık, Atatürk Stadyumu'na kadar ellerindeki pankartlar ve Türkiye'nin ilk kız lisesi bandosunun verdiği konser eşliğinde yürüdü. "Erken teşhis hayat kurtarır, Hayatı sevin kanseri yenin" yazılı pankartlar dikkat çekti.

Çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve vatandaşın katıldığı yürüyüş sonunda Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi Başhekimi Dr. Fevzi Harorlu bir konuşma yaparak, katılımcılara teşekkür etti. Kanser Haftası'nı kutlamalarındaki hedefin halkı bilinçlendirmek olduğunu ifade eden Harorlu, "Kanserle mücadele tamamen halkımızın bilgi ve bilinç düzeyiyle alakalı bir konu. Yılda ülkemizde 120 bin kanser hastası olması ve 60 bin kişinin hastalıktan dolayı hayatını kaybetmesi çok ciddi bir durum.

Bizde bu mücadeleyle ilgili ne yapsak azdır. Bu konuda elimizden geleni yapıyoruz. Bu yılda hastanemizin koordinatörlüğünde, kamu kurum ve kuruluşlarımız ile sivil toplum örgütleriyle birlikte güzel bir program hazırladık. Bu günde geleneksel yürüyüşümüzü gerçekleştirdik. Katılım çok güzeldi" dedi.

Atatürk Stadyumu önünde sona eren yürüyüşte, katılanlara folklor gösterisi sunuldu. Yürüyüşe katılan 3 yaşındaki Baran Beyazbaş'ın kanser hastalarına verdiği mesaj ise herkesi duygulandırdı. Üzerinde "Ümitsiz değilsiniz, Ümit sizsiniz" yazısıyla yürüyüşe katılan minik Baran beğeni topladı.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2009 Pazar 14:34:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?