3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Kanserlilere özel onkoloji servisi

Bursa'da, Güney Marmara'ya hizmet veren Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi bünyesinde, medikal onkoloji ve radyasyon onkolojisi uzmanlarının görev yaptığı bir Genel Onkoloji Polikliniği kuruldu.

Tophane semtinde, jinekolojiden genel cerrahiye kadar birçok branşta hizmet veren Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi'nde, artık kanser teşhisi konulmuş kişilerin direk olarak müracaat edebilecekleri bir poliklinik oluşturuldu. Başhekim Fevzi Harorlu, Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi'ne tayin edilen 3 yeni medikal ve radyasyon onkolojisi uzmanının göreve başlaması ile kanser teşhisi konulan hastalara daha hızlı ve direk hizmet verecek bir poliklinik oluşturduklarını söyledi.

Harorlu, "Kanser tedavisinde sadece Bursa değil, bir bölge hastanesi olarak Anadolu'nun birçok vilayetinden hasta alıyoruz. Bu hastalar içerisinde, bulundukları şehirde kanser teşhisi konulmuş hastalar, radyasyon veya medikal onkoloji tedavisi için Bursa'ya hastanemize geliyorlar. Yeniden branş doktorunda muayene olup daha önceden düşünülen terapilere girmeye başlıyorlardı. Biz bu hizmeti, yeni gelen uzman arkadaşlarımızın da katkısı ile daha da hızlandırmayı, gerekirse genel cerrahi, üroloji gibi diğer branş uzmanlarının bu polikliniğe gelip, hastaları görmelerini sağlayarak, daha rahat terapiye almalarını hedeflediğimizden, bir poliklinik oluşturduk. Hastanemize ilk defa başvuran kanser hastaları, multidisiplener çalışma prensipleri içerisinde, tüm branşların aynı anda değerlendirmesiyle, son teknoloji sistemlerle Onkoloji Polikiliniği sayesinde daha rahat bir şekilde tedavi olabilecekler. Kanser hastalarını bu polikliniğe başvurdukları anda tüm doktorlar gelip görecek, böylece hastanın zaman kaybı önlenecek ve gerçek bir onkolojik değerlendirmenin olduğu çoklu inceleme ile tedavi anlayışı gerçekleşecektir" dedi.

Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi'nin zemin katında hizmete alınan Genel Onkoloji Polikliniği, kanser teşhisi konulmuş, ilk defa radyasyon veya medikal onkoloji tedavisi görece hastalar ile başka hastanede kanser tedavisine başlayıp Bursa'da devam edecek olan hastalara hizmet verecek. Onkoloji Polikliniği için (224) 222 36 36 numaralı telefonla randevu sisteminden veya www.bursaonkoloji.gov.tr internet adresinden kayıt yaptırmak gerekiyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Mart 2009 Salı 13:45:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?