2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Kapalı otoparkta yangın dehşeti

KAPALI OTOPARKTA YANGIN DEHŞETİ

Bursa'nın İnegöl ilçesinde kapalı otoparkta çıkan yangında 3 otomobil ve 3 motosiklet tamamen kullanılmaz hale gelirken, alevler ve yoğun duman nedeniyle itfaiye erleri zor anlar yaşadı.

İnegöl Belediyesi ek hizmet binası altındaki kapalı otoparkta sabah saat 06.00 sıralarında çıkan yangında, 3 özel otomobil ile 3 motosiklet tamamen yanarken, birçok araç kısmen yanarak zarar gördü. Otoparkı kaplayan siyah duman nedeniyle itfaiye ekipleri yangına müdahale etmekte güçlük çekerken, araç sahipleri yangının söndürülmesini sabırsızlıkla bekledi.

İşletmeciliğini İsmail Yıldız'ın yaptığı kapalı otoparkta çıkan yangının sebebinin ise bir aracın şase yapması olduğu öğrenildi. Otoparktan çıkan dumanları gören gece bekçisi Nazmi Bencikli, durumu hemen itfaiye ekiplerine bildirdi. Bütün araçlarla yangına müdahale eden itfaiye ekipleri, otopark içerisinden simsiyah dumanların çıkması nedeniyle yangına müdahale etmekte güçlük çekti. Oksijen tüpleri takıp içeri giren itfaiye görevlileri zaman zaman zor anlar yaşadı. Sık sık oksijen tüpü değiştirmek zorunda kalan ekipler, dumanın tahliye edilmesi ile yangını kontrol altına alıp söndürdü. Zaman zaman içeriden gelen patlama sesleri korku dolu anların yaşanmasına neden oldu. Yangını endişeli gözlerle izleyen vatandaşlar ise araçlarının durumunu görmek için yangının söndürülmesini bekledi. Otoparkta görevli gece bekçisi Adem Aydemir'in ortalıkta görülmemesi ve içeride olabileceği düşüncesi ise endişeye yol açtı.

Yaklaşık 3 saatlik çalışmayla söndürülen yangının ardından içerideki dumanın tahliye edilmesi ile demir yığını haline dönen araçlar gün yüzüne çıktı. Yangında 16 Y 3500 plakalı motosiklet ile plakası alınamayan 2 motosiklet, 16 Y 9347 plakalı özel otomobil, 16 PM 209 plakalı özel otomobil ile plakalı belirlenemeyen bir otomobil tamamen yanarken, 16 PG 689 plakalı motosiklet, 16 F 1250, 16 Y 9347, 16 F 7806, 16 Y 4708, 16 F 8222, 16 CJV 52 plakalı araçlar ise zarar gördü.

İtfaiye ve Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ekiplerinin gerekli incelemelerinin ardından, dumandan etkileyen veya az hasar gören araçlar sahipleri tarafından teslim alındı. Yangının kesin çıkış nedeni araştırılıyor.

KAPALI OTOPARKTA YANGIN DEHŞETİ
KAPALI OTOPARKTA YANGIN DEHŞETİ
KAPALI OTOPARKTA YANGIN DEHŞETİ
KAPALI OTOPARKTA YANGIN DEHŞETİ
KAPALI OTOPARKTA YANGIN DEHŞETİ
KAPALI OTOPARKTA YANGIN DEHŞETİ
KAPALI OTOPARKTA YANGIN DEHŞETİ
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2011 Çarşamba 12:11:02
Güncelleme :12 Ocak 2011 Çarşamba 12:39:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?