4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Kar çok müşteri yok

Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden Uludağ'da, kar kalınlığının 2 metreyi geçmesiyle tatilciler kayak yapmanın tadını çıkarıyor. Sezon başında kar yağışının olmamasından endişe duyarak 'kar duası'na çıkan işletmeler, arzu edilenden bile fazla kar olmasına rağmen şimdi de müşteri bulamamaktan şikayetçi. 2 yıl önce zirvede yoğunluğun daha fazla olduğunu söyleyen bir kayak eğitmeni, ekonomik kriz sebebiyle son yılların en kötü sezonunun yaşandığını belirtti. Önceki senelere nazaran günü birlikçilerin arttığını, tatilcilerin ise olmadığını dile getiren kayak eğitmeni, önümüzdeki hafta başlayacak sömestr tatiliyle müşteri sayısında bir artış beklediklerini kaydetti.

Uludağ'da tatil yapanların büyük kısmının Rus olduğunu vurgulayan kayak eğitmeni, Rusların sadece sabah saatlerinde 2-3 saat kayak yaptığını, onun dışında dışarıda pek gözükmediklerine dikkat çekti.

Uludağ'a günü birlik gelen tatilciler ise ortamın çok güzel olduğunu, hafta sonları bir iki günlüğüne gelerek karın tadını çıkardıklarını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2009 Pazar 12:56:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?