2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Kar yağışı en çok çocukları sevindirdi

Bursa'da dün gece başlayan kar yağışı, kentin üst kesimlerini beyazlara bürürken, yağışa en çok çocuklar sevindi.
 
Dün gece başlayan kar yağışı aralıklarla devam etti. Kentin üst kesimlerinde kar kalınlığı 5-6 santimetreye ulaşırken, kış turizm merkezlerinden Uludağ'da ise kar kalınlığının 25 santimetreyi aştığı, bugün ve yarın aralıklarla kar yağışının beklendiği bildirildi. Uludağ'ın eteklerindeki semtlerde de kar vatandaşlara zor anlar yaşattı. Çocuklar ise kar yağışına çok sevindi. Okuldaki teneffüs esnasında çocuk parkında oyun oynayıp kar topu savaşı yapan çocuklar, keyifli anlar yaşadı. Evlerindeki sobalarında odun yakanlar ise bahçeye çıkıp yakacak hazırladı. 

Öte yandan, Karayolları ekipleri de Uludağ yolunun kapanmaması için sürekli küreme çalışması yaptı. Zaman zaman ekipler tuzlama çalışması da yaparken, jandarma görevlileri 8. kilometreden itibaren araç sürücülerine zincir taktırdı. 

Meteoroloji yetkilileri hava sıcaklığının Uludağ'da eksi 11 derece olduğunu, kar kalınlığının 25 santimetre olduğu zirvede bugün ve yarın da aralıklarla kar yağışı beklendiğini açıkladı. Uludağ'da sis nedeniyle görüş mesafesinin 200 metre civarında olduğu ifade edildi.
İHA
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2006 Salı 13:37:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?