6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Kara haberi tatilde öğrendiler

BURSA ŞEHİDİNE AĞLIYOR

Hakkari'nin Çukurca ilçesine bağlı Uzundere beldesindeki askeri birliğe yapılan saldırıda şehit olan Bursalı komando er Hakan Yutkun'un Mudanya ilçesinde tatilde olan ailesine jandarma acılı haberi vermekte zorlandı.

Bursa'da Nergis fabrikasından emekli olan baba Zafer Yutkun'a telefonla ulaşan jandarma ekipleri, ailenin Mudanya'nın Eşgel sahillerinde tatilde olduğunu öğrenince, şehre 80 kilometre uzaklıktaki sayfiye beldesine geldi.

Hakkari Çukurca'daki olaydan haberdar olan bazı kişiler, meslek yüksek okulu mezunu Hakan Yutkun'un durumunu sormak için babasını aradı. Öğle saatlerinde arayanlara, oğlunun Hakkari'de askerde olduğunu belirten baba Zafer Yutkun'un bölgedeki çatışmadan da haberdar olmadığı anlaşıldı.

Bursa'nın Osmangazi ilçesine bağlı Hamitler Mahallesi'nde oturan Yutkun ailesinin iki çocuğundan büyüğü olan Hakan Yutkun'un meslek lisesini bitirdikten sonra 2 yıl meslek yüksek okulunda okuduğu, 7 ay önce Isparta Dağ Komando Okulu'nda askerliğe başladığı belirtildi. Yutkun'un Isparta'da ilk eğitimini aldıktan sonra dört ay önce Hakkari'ye gittiği öğrenildi.

Anne Lütfiye ile baba Zafer Yutkun, Bursa'dan Eşgel sahillerindeki evlerine gelen jandarma ekiplerini görünce acı haberle yıkıldı. Gazetecilerin Hamitler'deki Yutkun ailesinin evine gelmesi ile de mahalle sakinleri Çukurca'da Bursalı şehitten haberdar oldu.

ÇATIŞMA

Hakkari'nin Çukurca ilçesine 35 kilometre uzaklıkta, Uzundere beldesi ile Kavuşak köyü arasında bulunan Hantepe üs bölgesinde dün akşam saatlerinde teröristlerin ateş açması ile başlayan çatışma gece geç saatlere kadar devam etti. Üs bölgesinde 6 şehidin yanı sıra 10 yaralı olduğu öğrenildi. Bölgede hava harekatı başlatılırken, teröristlerin zayiatı hakkında ve şehitlerin kimlikleri hakkında resmi bir açıklama yapılmadı. Hakan Yutkun'un cenazesinin özel uçakla çarşamba günü Bursa'ya getirilmesi bekleniyor.

ACILI AİLE ASKERİ AMBULANSLA EVE DÖNDÜ

Yutkun ailesi, acı haberi aldıktan sonra askeri ambulansla tatilini yarıda bırakarak eve geldi. Acılı baba Zafer Yutkun metanetini korumaya çalıştı. Anne Lütfiye Yutkun da ayakta durmakta zorluk çekti. Şehidin kız kardeşi Necla ise göz yaşlarına boğuldu. Eve Türk bayrakları asılırken, subaylar acılı aileyi teskin etmeye çalıştı. Komşuları şehidin baba ocağına akın etti.

BURSA ŞEHİDİNE AĞLIYOR
BURSA ŞEHİDİNE AĞLIYOR
BURSA ŞEHİDİNE AĞLIYOR
BURSA ŞEHİDİNE AĞLIYOR

İHA
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2010 Salı 19:10:04
Güncelleme :21 Temmuz 2010 Çarşamba 00:47:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?