4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Karabüklü öğrenciler Bursa'da

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geçen yıl başlatılan "Gönül köprüsü" projesi çerçevesinde Karabük'ten Bursa'ya gelen bir grup öğrenci, Vali Şahabettin Harput'u ziyaret etti.

Tarihi vilayet binasında gerçekleşen ziyarette, 5 öğrenci temsilcisi Vali Harput ile bir araya geldi. Vali Harput, öğrencilerle yakından ilgilenerek, Bursa hakkındaki düşüncelerini sordu. Bursa'yı yeşilliği, tarihi ve kestane şekeri ile tanıdıklarını ifade eden öğrenciler, projenin kendileri için çok yararlı olduğunu, yeni arkadaşlar edindiklerini belirtti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Harput, "Bu proje çok önemli ve anlamlı. Ülke insanın bir birliyle kaynaşmasını istiyoruz.İnsanların ülkenin zenginliklerini öğrenmesini istiyoruz. Hakkari'nin, Bursa'nın, Trabzon'un zenginliği benim zenginliğim. Bu zenginliği ne kadar değerlendirebilirsek ve daha büyük hedeflere doğru başarı şansımız artar. Bu ziyaretlerle gidilen yörelerin zenginliğini yakından tanıma imkanı bulunyor, hem de insanı ile kaynaşma fırsatı buluyor.

Bu proje tüm Türkiye'de büyük kaul gördü. Bu seyehata katılan öğrençiler büyük mutluluk duyuyorlar. Bu da bizim geleceğimiz adına kazançtır. Bu çocuklarımızın buradan iyi intibalarla gitmelerini temenni ediyorum.

Bursa Osmanlı'yı kuran şehir. Osmanlı bi ecdadımız. Ecdadımızı iyi tanımalıyız. Onların başarısını iyi bilmeliyiz. Onların yaptığının daha iyisini yapabilmeliyiz. Bursa'da ecdadımızı daha iyi tanıyabilirsiniz. Onların burada çok yadigarı var ve siz iyi gözlemlemelisiniz" dedi.

Ziyaretin sonunda öğrencilerle birlikte gelen öğretmenler,Vali Harput'a ünlü Safranbolu evlerinin maketini ve lokum hediye etti. Ziyarette İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar da hazır bulundu.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2009 Perşembe 13:07:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?