3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Karacabey'de teröre lanet yağdı

Hakkari'de terör örgütünce 12 askerin şehit edilmesi Bursa'nın Karacabey ilçesinde mitingle tel'in edildi. 

Binlerce vatandaşın katıldığı miting Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirildi. Ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlar, şehit olan 12 askerimiz için önce saygı duruşunda bulundu, ardından da İstiklal Marşı'nı okudu. 

''Kahrolsun PKK'' , ''Kahrolsun ABD'', ''Hepimiz Türk'üz, hepimiz Mehmet'iz'', "Irak'a gireriz, PKK'yı sileriz'' ve "Türk-Kürt kardeştir, PKK kalleştir'' şeklinde sloganlar atan, ellerinde ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'' şeklinde dövizler taşıyan binlerce vatandaş, daha sonra sloganlar eşliğinde İlçe Jandarma Komutanlığı'na gittiler. Jandarma Komutanı Yüzbaşı Galip Erbil ve Askerlik Şubesi Başkanı Binbaşı Kemal Ellialtıoğlu tarafından karşılan binlerce kişi, Yüzbaşı Erbil ve Binbaşı Ellialtıoğlu'na başsağlığı diledi. Kendilerinin tekrar askere gitmek için hazır olduklarını ve bunun için izin istediklerini söyleyen kalabalığa hitap eden Yüzbaşı Galip Erbil ve Binbaşı Kemal Ellialtıoğlu, başsağlığı dilemek için gelen binlerce vatandaşa teşekkür ederek, provokasyonlara kapılmamalarını ve taşkınlığa mahal verecek hareketlerden uzak kalmalarını istedi. 

Yapılan konuşmaların ardından sloganlar eşliğinde tekrar yürüyüşe geçen vatandaşlar, bu kez Emniyet Müdürlüğü önüne gelerek, kendilerini karşılayan İlçe Emniyet Müdürü Varkın Suyuak'a başsağlığı diledi. Daha sonra tekrar Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar PKK aleyhinde sloganlar attı. 

Olaysız bir şekilde dağılan kalabalık daha sonra şehir içinde konvoy halinde tur attı.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2007 Pazartesi 15:40:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?