4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Karacabey'e sahil yolu müjdesi

AK Parti Bursa Milletvekili Ali Koyuncu, Bursa'nın en önemli doğal güzellerini bünyesinde barındıran Karacabey Boğazı ile Gemlik arasında yapılması planlanan sahil yolu projesinin takipçisi olacaklarını söyledi.

Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası'nın düzenlediği tekne gezisinde projeyle ilgili bilgi veren Koyuncu, ilçede bulunan Dalyan Gölü, Subasar ormanı, ayı barınağı gibi doğal güzellikleri vatandaşlara tanıtmanın önemine dikkat çekti. Konuyla ilgili çalışmalarının sürdüğünü belirten Koyuncu, "Bu güzelliklerin görülmesi ve bunlardan istifade edilmesi lazım. İnsanlarımıza bu güzellikleri tanıtmak gerekiyor. Bunun de önce yolların yapılması lazım. İşte bu güzelliklerin oluştuğu noktalardan bir tanesi de Karacabey Boğazı'mız, Dalyan Gölü'müz. Gemlik sahilinden başlayıp Kurşunlu, Mudanya ve Tirilye'ye, oradan Karacabey Boğazı ve Bandırma'ya ulaşan bir sahil yolu yapılması gerekiyor. Bu sahil yolunun yapılmasıyla birlikte halkımızın bu güzelliklerle buluşmasını sağlayacağız." dedi.

Koyuncu sahil yolu projesinin hayata geçirilmesi konusunda Devlet Bakanı Faruk Çelik ve Bursa milletvekilleriyle ortak karar aldıklarını kaydetti. Koyuncu, yolun yapılmasıyla bölge turizminin canlanacağını belirterek, "Bakanımız ve Bursa milletvekillerimizle bunları konuştuk. Ortak kararımız var. Karacabey ve Mustafa Kemalpaşa'da doğmuş, büyümüş birisi olarak ilçemize bu hizmetin getirilmesini önemsiyorum, benimsiyorum ve sonuna kadar takipçisi olacağız. İnşallah önümüzdeki yıllarda bunun programa alınması, projelendirilmesi ve bir şekilde de başlatılmasını sağlayacağız. Kocaçay'ın en dar yerine bir köprü yapılması planlanıyor. Köprüyle birlikte bu sahil yolu açıldığında gerçekten Türkiye'nin çok önemli sahil yollarından bir tanesi olacak" diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2009 Salı 11:55:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?