6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Karadenizliler şenlikte buluştu

KARADENİZLİLER YAYLA ŞENLİĞİNDE BULUŞTU

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde Karadeniz Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen yayla şenliği binlerce Karadenizliyi buluşturdu.

Tempo Tv'nin canlı yayınladığı Kazanpınar köyü piknik alanında düzenlenen şenliğin sunuculuğunu program yapımcısı Necati Selvitop yaptı. 5 bin Karadenizlinin horon teptiği yayla şenliğine ne sanatçı Meryem Akyüz, İlknur Yakupoğlu, Onay Şahin, Ragıp Altıntaş, Cemil Kaya, Ferhat Genç, Şeref Kara, Hamit Ergün, Onur Şanlı ve Hasan Yavuz kemençeleri ve sesleriyle renk kattı. Çeşitli il ve ilçelerden şenliğe ne iştirak eden Karadenizliler, Mustafakemalpaşa Karadeniz Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Cemil Köstereli ve yönetim kurulu üyeleri tarafından tek tek karşılanarak ağırlandı.

Sabahın erken saatlerinde şenlik alanına akın eden Karadenizliler bir birleriyle hasret giderirken, geç saatlere kadar kemençe eşliğinde gönüllerince eğlendi. M. Kemalpaşa Kaymakamı Kazım Karabulut, birlik ve dayanışmayı artıran bu tür faaliyetlere önem verdiklerini belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti. 2011 yılında yapılacak şenliğin ağalığı için yapılan açık artırmaya telefonla katılan işadamı Ali Ekşi, müzayedeye çıkarılan kemençeyi 10 bin TL alarak gelecek senenin ağası oldu.

KARADENİZLİLER YAYLA ŞENLİĞİNDE BULUŞTU
KARADENİZLİLER YAYLA ŞENLİĞİNDE BULUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2010 Salı 14:45:03
Güncelleme :22 Haziran 2010 Salı 18:21:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?