4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Karagöz, Bursa'yı çocuklara öğretti

Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen ‘Kentimiz Geleceğimiz’ projesi kapsamında Karagöz Müzesi’ni gezen anaokulu öğrencileri, Bursa’nın simgelerini tanıtan gölge oyununu ilgiyle izledi.

Büyükşehir Belediyesi’nin anaokulu öğrencilerine Bursa’yı tanıtmak amacıyla, Yerel Gündem 21 öncülüğünde gerçekleştirdiği ‘Karagöz Bursa’yı Anlatıyor’ adlı etkinlik, 2008 yılı Mayıs ayından bu yana 3 bin öğrenciyle buluştu.

Geleneksel sanatlardan Karagöz gölge oyunu aracılığıyla Bursa’yı çocuklara tanıtmak ve yaşadıkları kenti severek sahiplenmelerini sağlamak amacıyla başlatılan etkinlikte bu yıl da 7 merkez ilçeden 45 okulun öğrencilerine ulaşılması hedefleniyor. Proje kapsamında Yıldırım İMKB Kız Meslek Lisesi ana sınıfı öğrencileri, Bursa Karagöz Müzesi’ni ziyaret etti.

Müzeyi merakla gezen minik öğrenciler, Hayali Nevzat Çiftçi’nin gösterisini beğeniyle izledi. Eğlenceli programdan dolayı çok mutlu olduklarını söyleyen öğrenciler, Karagöz ve Hacivat tasvirlerini de inceledi. Etkinliğin ardından Yerel Gündem 21 tarafından hazırlanan ‘Çocuklar Bursa’ya Renk Katıyor’ isimli boyama kitabı çocuklara armağan edildi.

Proje kapsamında her Cuma günü 10.30 ve 14.00 saatlerinde farklı okulların öğrencileri, Karagöz Müzesi’ni ziyaret edecek.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2009 Cuma 21:33:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?