6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Karagöz 24 yaşında

KARAGÖZ 24 YAŞINDA

Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Karagöz Halk Dansları Topluluğu’nun 24. kuruluş yıldönümü kutlandı.

Başarılarıyla Bursa’nın adını dünyaya duyuran Karagöz Halk Dansları Topluluğu üyeleri, eski dansçılar ve eğitmenler, 24. kuruluş yıldönümü kutlamasında bir araya geldi. Altın Ceylan tesislerindeki gecede davetliler Karagöz dansçılarının özel gösterileriyle gönüllerince eğlendi.

Karagöz Halk Dansları Topluluğu Yönetmeni Kenan Çelik, Bursa’yı ve Türkiye’yi gerek yurtiçinde gerekse yurtdışında gururla temsil eden topluluğun başarılarına her geçen gün yenilerini eklediğini belirtti. Halk oyunlarının Türk kültürünün geleneksel öğelerinden olduğunu söyleyen Çelik, topluluğa katılmak isteyenlere kapılarının açık olduğunu da ifade etti.

Bursa’nın gölge oyunu kahramanlarından Karagöz’den adını alan Karagöz Halk Dansları Topluluğu, 24 yıl önce Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) bünyesinde kuruldu. Türkiye’nin etnik ve folklorik zenginliği ile dans kültürünü çağdaş sahneleme imkanlarından yararlanarak sunan topluluk, bu yolla hemşehrilik bilincinin gelişmesine katkı sağlamayı hedefliyor. Grubun repertuarında Bursa, Aydın, Bartın, Fethiye, Silivri, Eskişehir, Iğdır, Adıyaman, Akçaabat, Karadeniz, Artvin, Hakkari, Tokat, Kırklareli gibi Türkiye’nin farklı yörelerinden derlenen halk dansları ile kılıç kalkan, çiftetelli, semah, davul şov, Anadolu güzellemesi (potpuri), Roman ve aşık ile maşuk gibi oyunlar yer alıyor.

KARAGÖZ 24 YAŞINDA
KARAGÖZ 24 YAŞINDA
İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2010 Cuma 14:03:01
Güncelleme :19 Şubat 2010 Cuma 20:24:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?