3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Karagöz Evi'nde ramazan şenliği

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nce düzenlenen ‘Temaşa-i Ramazan’ etkinlikleri kapsamında Karagöz Evi’nde gerçekleştirilen ‘Karagöz – Hacivat’ gölge oyunu, küçükler kadar büyüklere de eğlenceli anlar yaşatıyor. 

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan ve geçtiğimiz ay Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca resmi olarak ‘Karagöz Müzesi’ adıyla tescillenen Karagöz Evi, Ramazan akşamlarında konuklarını özel gösterilerle buluşturuyor. 

Geleneksel Türk sanatlarının en eski örneklerinden biri olan Karagöz sanatını günümüz çocuklarıyla tanıştıran Karagöz Evi’nde, ‘Karagöz Hacivat’ adlı gölge oyununu Ramazan ayı boyunca Karagöz sanatçıları Nevzat Çiftçi ve Tayfun Özeren perdeye taşıyor. 

Çocukların ve gençlerin Türk kültürünün geleneksel öğeleri hakkında bilgi sahibi olmaları ve eski ramazanların günümüzde yaşatılması amaçlarını taşıyan gölge oyunu gösterimleri, küçükler kadar, çocuklarını Türk kültürünün zengin öğeleriyle tanıştıran velilerin de ilgisini topluyor. Perdeye yansıyan Karagöz ve Hacivat figürleri, izleyenleri hayal dünyasında mizah dolu bir tura çıkarırken, konuklar esprili diyaloglarla kahkahaya boğuluyor. 

Vatandaşlar, yoğun ilgi gösterdikleri Karagöz gösterilerini keyifle izlerken, ‘Gölge Oyunu’nu canlı tutarak geleneksel sanatlara sahip çıkan Büyükşehir Belediyesi’ni tebrik ediyor. 

‘Karagöz Hacivat’ gölge oyunu, 5 Ekim Cuma ve 6 Ekim Cumartesi akşamları saat 22.00’de Karagöz Evi’nde sanatseverler tarafından izlenebilir.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2007 Çarşamba 13:41:19
Güncelleme :3 Ekim 2007 Çarşamba 13:44:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?