3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Karagöz-Hacivat müzede hayat buluyor

Anadolu'da ilk kez 14. yüzyılda ortaya çıkan ve Bursa'nın simgelerinden olan Karagöz ve Hacivat, Büyükşehir Belediyesince oluşturulan "Karagöz Sanat Evi Müzesi"nde yeniden hayat buluyor.

Geleneksel gölge oyunuyla ilgili birçok belge ve tasvirin bulunduğu, hafta içi her gün Karagöz-Hacivat gösterilerinin yapıldığı müzede, "Karagöz Gölge Oyunu Tasviri" ve "Gölge Oyunu Oynatımı" kursları da düzenleniyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür-Sanat Danışmanı Ahmet Erdönmez, gölge oyunlarının Bursa'daki tek adresi olan ve yenilenen imajının ardından kısa bir süre önce hizmete açılan "Karagöz Sanat Evi"nin, belediye tarafından müze haline getirildiğini söyledi.

Geleneksel gölge oyununun sunumunun yapıldığı müzede, başta dünyaca ünlü Prof. Dr. Metin And'ın yanı sıra Mustafa Mutlu ve birçok kişinin kukla ve Karagöz koleksiyonlarının bulunduğunu anlatan Erdönmez, "1326'dan bugüne gelen bu önemli sanat dalı, müzede yaşamaya devam ediyor; zaten hiçbir zaman ölmemişti, ama şimdi görsel yönü güçlü bir müzeyle topluma sunuluyor" dedi.

a.a
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2007 Salı 12:00:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?