3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Karagöz Kültür Şenlikleri

Bursa'nın Orhaneli ilçesinde bu yıl 18.'si düzenlenen Karagöz Kültür Şenlikleri coşkuyla yapıldı. Şenliğe katılan yaklaşık 50 bin kişi gönüllerince eğlendi.

Şenlik meydanında yapılan festivale, Orhaneli Kaymakamı Ahmet Atılkan, Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, Ak Parti İl Başkanı Ragip Vardar, eski AK Parti Bursa Milletvekili Faruk Anbarcıoğlu ile binlerce vatandaş katıldı. Şenlikte sponsor firmalar stant kurarken, çilek ve kiraz yarışması yapıldı. Yapılan yarışmada en leziz çilek ve kirazları yetiştirenlere ödül verildi.

Orhaneli ilçesinin Osmanlı Devleti'nin çekirdeği olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Tatlıoğlu, "Osmanlı Devleti'nin ilk kurulduğu yerler burası. Bizler Osmanlı kültürü ile yaşayan bir bölgenin sakinleriyiz. Bu gibi yerler nadirdir. Bu yıl 18.'sini düzenlediğimiz Karagöz Kültür Festivali'ne çevre il ve ilçelerden yaklaşık 50 bin kişi katıldı. Buraya gelen insanlar hem bizim kültürümüzü tanıyor, hem de katkı sağlıyor. Katılan herkese teşekkür ediyorum. Bu gibi güzel yerleri görmeyen herkese buraları görmesini tavsiye ediyorum. Orhaneli'yi görmemeleri büyük bir eksiklik olur" dedi.

Güney Marmara Bölgesi'nin en büyük festivalini yaptıklarını ifade eden Tatlıoğlu, Türkiye'de ilk 5 arasına girebildiklerini söyledi. Tatlıoğlu, "Eğlenceyi ve kültürü ön plana çıkartan bir festival. Bu yörenin en büyük festivali olmasından dolayı iştirak çok büyük. Kalabalığa rağmen insanlar sıkıntı çekmiyor. İnsanlar burada keyifli bir hafta sonu geçiriyor. Burasın özelliği piknik yaparken sanatçıları seyredebilmeleri. Bu da Türkiye'de ender olaylardan biri" diye konuştu.

Festival alanında hem piknik yapan hem de eğlenen vatandaşlar, akşam saatlerinde sahneye çıkan Bedia Akartürk, Pınar Altınok, Murat Başaran ve Burak Şensöz'le coştu. Hacıvat ve Karagöz ise şenlik alanını dolduran vatandaşları gülmekten kırdı geçirdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2009 Pazar 18:08:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?