4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Karagöz Müzesi'ne kanbakşal kuklası

KARAKÖZ MÜZESİ'NE KANBAKŞAL KUKLASI

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 13'üncüsü gerçekleştirilen Uluslararası Bursa Karagöz Kukla ve Gölge Oyunları Festivali'ne katılan ve sergiledikleri performansla Bursalıların beğenisini kazanan Kazakistan ekibi, kendi ülkelerinin 'Karagöz'ü olarak nitelendirdikleri 'Kanbakşal' kuklasını Karagöz Müzesi'ne hediye etti.

Uluslararası Bursa Karagöz Kukla ve Gölge Oyunları Festivali, farklı kültürleri Bursalılarla buluşturmaya devam ederken, sergiledikleri performansla beğeni toplayan Kazakistan ekibi, bir de sürpriz yaptı. Kent Müzesi'nde Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Danışmanı ve Kent Müzesi Koordinatörü Ahmet Erdönmez'le bir araya gelen Almaata Devlet Kukla Tiyatrosu ekibi, Karagöz Müzesi'ne bir kukla hediye etti. 'Kanbakşal' adı verilen kukla hakkında bilgi veren Almaata Devlet Kukla Tiyatrosu Direktörü Madeniyet Yussupov, "Türkiye için Karagöz ne anlama geliyorsa, Kanbakşal da bizim için o anlama geliyor. Bu bizim en önemli kuklamız. Bursa'da bulunmak için çok keyifliydi. Bu kuklayı, Atatürk heykelinin hemen yanında bulunan Kent Müzesi'nde sizlere hediye etmek de ayrı bir mutluluk" dedi.

Hediye edilen Kanbakşal kuklasını, Karagöz Müzesi'ndeki Kazakistan köşesinde sergileyeceklerini dile getiren Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Danışmanı ve Kent Müzesi Koordinatörü Ahmet Erdönmez ise, "Halkımızdan aldığımız bilgilere göre Kazakistan ekibinin performansı çok beğenilmiş. Keşke bir hafta daha Bursa'da kalabilselerdi" diye konuştu.

Bu arada emekli devlet tiyatrosu sanatçısı ve Karagöz oynatıcısı Mustafa Mutlu da Osmanlı Kalyonu figürlü bir tabloyu Karagöz Müzesi'ne hediye etti.

KARAKÖZ MÜZESİ'NE KANBAKŞAL KUKLASI
İHA
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2009 Perşembe 17:42:05
Güncelleme :10 Aralık 2009 Perşembe 23:48:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?