4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Karakucak Güreşleri'ne yoğun ilgi

Bursa Dadaşlar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin bu yıl 7.'sini düzenlediği "Geleneksel Karakucak Güreşleri ve Şenlikleri" Bursalılar'dan yoğun ilgi gördü.

Veledrom'da Bursa Mehter Takımı'nın verdiği konserle başlayan etkinlik daha sonra halk oyunları ekiplerinin Erzurum yöresine ait gösterileriyle devam etti.

Şenlikte yöresel sanatçıların söylediği türkülere, etkinliğe katılan binlerce kişi eşlik etti. Sanatçı Guşhana Fuat'ın iki kişilik tiyatro oyunuysa Bursalılar'ı gülmekten kırıp geçirdi. Etkinliğin en ilgi çeken bölümüyse Karakucak güreşleri oldu. Küçük, büyük 300'ün üzerinde pehlivan baş pehlivan ünvanını alabilmek için kıran kıran bir mücadele sergiledi.

Şenliğe katılan AK Parti Bursa Milletvekili Ali Kul, etkinliğe katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kul, "Bu yıl 7.'si düzenlenen Karakucak Güreşleri ve Şenlikleri artık geleneksel hale geldi. Halk da tatil günü olmasına rağmen buraya gelerek etkinliği takip ediyor. Bu organizasyona emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

Bursa Dadaşlar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mikail Kaya ise hedeflerinin Erzurum'un yöresel kültürü ve karakucağı yaşatmak olduğunu belirterek, "3500 yıllık geleneği olan ata sporumuz karakucağı yaşatmak, gençlerimize güreşi sevdirmek, aynı zamanda da yöresel kültürümüzün unutulmamasını sağlamak istiyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2009 Pazar 17:08:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?