3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Karasu deresi çöplüğe döndü

Bursa'nın Orhangazi ilçesine bağlı Çakırlı beldesi ile Keramet köyü sınırındaki Karasu deresine dökülen çöpler tepkiye sebep oluyor.

Keramet köyünden getirilen traktörler dolusu çöpün dere yatağına atılması hem çevre kirliliğine sebep oluyor, hem de İznik gölünü tehdit ediyor. Özellikle son dönemlerde artan çöplere Çakırlı halkından da tepkiler gelmeye başladı.

Dere yatağının her geçen gün kirlendiğini belirten vatandaşlar yetkilileri tedbir almaya çağırı. Keramet-Çakırlı sınırında yaşanan çevre katliamı üzerine Güney Marmara Çevre Koruma Derneği Orhangazi Şube Başkanı Melih Ersöz ve yönetim kurulu üyeleri Çakırlı'yı ziyaret etti. Çakırlı Belediye Başkanı Mehmet Dalyan ile birlikte Çakırlı beldesinin yaklaşık 2 kilometre dışında yer alan dere yatağına giden GÜMÇED yöneticileri, gördükleri manzara karşısında şok oldu.

Ersöz, durumun son derece üzüntü verici olduğunu belirterek, "Bu bölgeye bu çöplerin dökülmesi son derece yanlış. Bunun hiçbir izahı olamaz. Bu konuda kim yetkiliyse mutlaka üzerine düşeni yapmak zorundadır" dedi.
Ersöz, çöplerin hem civardaki tarım alanları, hem de İznik gölü için büyük tehdit teşkil ettiğini belirterek, acil tedbir alınmasının şart olduğunu dile getirdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2009 Çarşamba 16:00:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?