2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Karateciler Bursa'da buluştu

Bursa Büyükşehir Belediyespor bir tarafından kendi bünyesinde, yurt ve dünya çapında başarılar elde eden sporcular yetiştirirken, diğer yandan ulusal organizasyonlara da imza atıyor.
 
Büyükşehir Belediyespor Kulübü tarafından bu yıl ilki gerçekleştirilen İllerarası Kış Takım Karate Turnuvası’na 11 ildeki, 24 kulüpten 800 sporcu katıldı. Büyükşehir Belediyespor Kulübü Tesisleri’nde düzenlenen turnuvada yıldız genç kategorisindeki sporcular birbirleriyle kıyasıya mücadele etti. Turnuva boyunca süren çekilmeli dövüşlere karşın, karşılaşmalar bittiğinde sporcuların birbirleriyle olan yakınlıkları ve dostlukları görülmeye değerdi. 

Müsabakaların sonunda ilk dörde giren kulüp ve sp
orcularına madalyaları Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Belediyespor Kulübü Başkanı Muammer Subaşı ve Belediyespor yönetim kurulu üyeleri tarafından takıldı. 


Turnuvayı birincilik ile tamamlayan İstanbul Kaptan Spor takımına madalyalarını Subaşı, ikinciye Bursa Büyükşehir Belediyespor madalyalarını Büyükşehir Belediyespor Karate Şube Kaptanı Esat Yalman taktı. Üçüncü İkad Spor’un madalyasını Beledispor Genel Koordinatörü İbrahim Er, dördüncü Adapazarı Büyükşehir Belediyespor’a ise Kulüp Müdürü Mahmut Turunç taktı. 

Turnuvaya katılan tüm sporcuları gösterdikleri örnek mücadeleden dolayı tebrik eden Belediyespor Kulübü Başkanı Muammer Subaşı, bu tür spor aktivitelerinin, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de gençlerin üzerinde oynanmak istenen oyunların bozulmasında etkili olduğunu söyledi. Gençlerin ülkenin geleceği olduğunu vurgulayan Subaşı, spor faaliyetleriyle gençlerin kötü alışkanlıklardan uzaklaştırılıp, eğitime yönlendirilmesinin önemine değindi. 

Spor organizasyonlarıyla gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak tutulurken, bir yandan da Türkiye çapında başarılar elde etmelerine vesile olunduğuna dikkati çeken Subaşı, Bursa Büyükşehir Belediyespor’un da bu çerçevede 10 branştaki toplam bin 800 sporcusu ve milli takımlarda görev yapan 36 antrenörü ile kent ve ülke sporuna destek olmanın yanı sıra yeni neslin sağlıklı gelişmesine de katkıda bulunduklarını sözlerine ekledi.
İha
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2007 Salı 13:57:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?