4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Kardeşini öldüren küçük kıza takipsizlik

AKILLARA DURGUNLUK VEREN OLAYIN KÜÇÜK FAİLİNE TAKİPSİZLİK

Bursa'da 3 yaşındaki kardeşini karnından bıçaklayarak öldürdükten sonra aynı bıçakla kendini yaralayarak intihara kalkışan 12 yaşındaki kıza takipsizlik kararı verildi.

İşlediği suçun hukuki sonuçlarını algılama yeteneği olmadığı tespit edilen küçük şüpheli için ayrıca mahkemeden sağlık, bakım ve danışmanlık için tedbir talebinde bulunuldu.

27 Aralık 2008 tarihinde merkez Yıldırım ilçesi Baruthane Mahallesi Karpuzcu Sokak'ta meydana gelen olayda, 13 yıllık evli olan annesi A.A. ile babası R.A.'nın şiddetli geçimsizlik sebebiyle 3 aydır ayrı yaşamalarına üzülen 12 yaşındaki B.A. cinnet geçirdi. Uykudaki 3 yaşındaki kardeşi F.A.'yı karnından bıçaklayan B.A. aynı bıçağı kendi karnına saplayarak ölmek istedi.

Eve geldiğinde iki kızının da kanlar içinde yerde yattığını gören boya ustası baba R.A., çocuklarını hemen Yüksek İhtisas Hastanesi'ne götürdü. Durumu ağır olan minik F.A. 112 Acil Servis ambulansıyla Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilmesine rağmen kurtarılamadı. Psikolojisi bozulan ablası ise Yüksek İhtisas Hastanesi'ne bir süre tedavi gördükten sonra taburcu edildi.

Savcılığın akıllara durgunluk veren olayla alakalı soruşturması sona erdi. Savcılık, kardeşini öldürdükten sonra intihara kalkışan küçük şüpheli B.A.'nın, işlediği suçun hukuki sonuçlarını algılama yeteneği olmadığı için takipsizlik kararı verdi. Bir süre Tıp Fakültesi'nde tedavi gören B.A. için soruşturmayı yürüten savcı ayrıca, sağlık, bakım ve danışmanlık için çocuk mahkemesinden tedbir talebinde bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2009 Pazar 11:08:05
Güncelleme :11 Ekim 2009 Pazar 13:16:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?