19
Nisan
2024
Cuma
BURSA

Kardeşinin doğduğu gün öldü

Bursa'da meydana gelen trafik kazasında 13 yaşındaki bir çocuk, kardeşi dünyaya geldiği gün hayatını kaybetti. Acı haberle kaza yerine koşan yakınları olaya inanmak istemedi. Sevinç ve hüznü bir arada yaşayan baba, 'Allah veriyor da alıyor da' derken göz yaşlarına boğuldu.

Edinilen bilgiye göre kaza, akşam saatlerinde merkez Yıldırım ilçesi çevre yolu çıkışında meydana geldi. Yolun karşısına geçmeye çalışan, Emek İlköğretim Okulu orta ikinci sınıfı öğrencisi 13 yaşındaki Süleyman Alnıdelik, Taner B. idaresindeki 34 RNG 51 plakalı otomobilin altında kaldı. Kanlar içinde kalan çocuk olay yerinde hayatını kaybetti. Acı habere duyarak olay yerine koşan inşaat işçisi baba Ramazan Alnıdelik olanlara bir türlü inanmak istemedi. Aynı gün erkek çocuğu dünyaya gelen baba yıkıldı. Babanın feryatları yürek dağladı. Yavrusunun cansız bedenine son kez bakan baba Ramazan Alnıdelik yakınları tarafından güçlükle sakinleştirildi. Yavrusunun cesedine sarılmak isteyen babayı teskin etmek mümkün olmadı.

Acı habere inanmak istemeyen sadece baba değildi. Dede İbrahim İpek de olay yerinde yatan kişinin torunu olduğuna cesedin üzerindeki örtüyü açınca inanabildi. Dede İpek’in feryatları damadınınki ile karıştı. Baba ve kayınpederi yakınları tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı.

Vatandaşlar ise, olay yerinde bir üst geçit yapılmamış olmasına tepki gösterdi. Şirinevler Mahallesi sakinlerinden Cezmi Demirşin, "Her gün çocuklarımız ve ailelerimiz okula işe giderken bu yolu kullanmak zorunda kalıyor. Ama üst geçit olmadığı için her gün herkes ölümle burun buruna geliyor" diyerek tepki gösterdi.

Olaydan sonra gözaltına alınan sürücü, ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü. Savcılık kazayla alakalı soruşturma başlattı. Ceset yapılan incelemenin ardından ailesine teslim edildi.
Acılı baba ise, "Allah bir yandan aldı, bir yandan verdi" derken göz yaşlarına boğuldu. Bu arada, Şevket Yılmaz Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde yatan anne Kezban Anlıdelik'e ise acı haber verilemedi. 

iha
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2013 Çarşamba 23:33:52
Güncelleme :18 Nisan 2013 Perşembe 16:29:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?