2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Kardeşlik bağları güçleniyor

KARDEŞLİK BAĞLARI GÜÇLENİYOR

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bulgaristan’da yapılan hizmetlerle Türkiye ile Bulgaristan arasında kardeşlik bağlarını kuvvetlendirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Başkan Altepe, Bursa’ya gelen Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) heyetini Acemler’deki makamında ağırladı. HÖH Razgrad Milletvekili , Türkiye Bulgaristan Parlamentolararası Dostluk Grubu Eşbaşkanı Ramadan Atalay, Bulgaristan Hak ve Özgürlükler Hareketi Genel Başkan Yardımcısı Ruşen Riza, AB Milletvekili Metin Kazak, Kırcaali Milletvekili Necmi Ali, Tırgovişte (Eski Cuma) Milletvekili Erdoğan Ahmedov, BAL-GÖÇ Genel Başkanı Prof. Dr. Emin Balkan, Başkan Altepe’ye Bulgaristan’daki siyasi durumu anlattı. Altepe’nin soydaşlara önem verdiğini bildiklerini kaydeden heyet, ziyaretlerle Türkiye ile Bulgaristan arasındaki dostluğu ve iş birliğini arttırmayı hedeflediklerini söyledi.

Büyükşehir Belediyesi olarak Balkanlar’da çalışmalarının sürdüğüne dikkat çeken Başkan Altepe, “Bulgaristan stratejik bir bölge. İlerlemeler bir türlü tam istenildiği gibi değil. Bursa olarak Bulgaristan’da yaptığımız çalışmalardaki tek beklentimiz, Bulgaristan’a sahip çıkmaktır. Onlar bizim akrabamız. Akrabalarımıza, kardeş ve dost yardımı yapıyoruz. Maksadımız toplumların kaynaşmasıdır” dedi.

Ülkelerarası düşmanlıktan hiçbir şekilde yarar sağlanamayacağını söyleyen Başkan Altepe, esas kazancın dostlukla sağlanacağına vurgu yaptı. Türk işadamlarının Bulgaristan’da yatırım yapması halinde ülkelerin büyük oranda gelişeceğini örnekleyen Başkan Altepe, “Türkiye’ye karşı bir önyargı var. Biz ne diyorsak onu yapıyoruz, aksi bir şey yapmıyoruz ki. Niyetimiz insanlarımızın sahiplenilmesi. Türkiye’nin Bulgaristan’dan alacağı bir şey yok ki…” diyerek Bulgaristan’daki sıkıntıların bir an evvel çözüme kavuşması temennisinde bulundu. Başkan Altepe, bu durumun sivil toplum faaliyetleriyle düzeleceğini düşündüğünü ve bazı politikaların değişmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2011 Cumartesi 11:46:00
Güncelleme :12 Mart 2011 Cumartesi 15:06:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?