4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Karetecilere altın hediye edildi

Büyükşehir Belediyesi, Bursa’ya Türkiye Takım Şampiyonası’nda kazandıkları 3.’lük kupası ile dönen Büyükşehir Belediyespor Kulübü Karate Takımı’nı altınla ödüllendirdi.

Geçtiğimiz ocak ayında İstanbul’da yapılan Türkiye Takım Şampiyonası’nda 3. olarak Haziran ayında İspanya’nın Madrid kentinde yapılacak Avrupa Kulüplerarası Karate Şampiyonası’na katılmaya hak kazanan Büyükşehir Belediyespor Kulübü Karate Takımı, tarihi belediye binasında düzenlenen törenle ödüllendirildi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Belediyespor Kulübü Başkanı Muammer Subaşı, Bursa’ya üçüncülük sevincini yaşatan sporcular Bilge Bilgen, Kübra Kaba ve Ümran Alözkan’a altın hediye etti.

Büyükşehir Belediyesi’nin gençlere sporu sevdirmeyi amaçladığını belirten Subaşı, Belediyespor bünyesinde 2005 yılında kurulan karate branşında 300 lisanslı, 100 temel eğitim ve yetişkin gruplarında eğitim alan sporcuların var olduğunu söyledi. Türkiye ve Avrupa’da karate branşında ciddi başarılar kazanıldığına değinen Subaşı, “Genç karatecilerimiz, Türkiye Takım Şampiyonası’nda, yıllardır karatede öncü olan İstanbul ve Sakarya Büyükşehir belediyelerinin ardından 3.’lüğe hak kazanarak çok önemli bir başarıya imza attılar. Sporcularımızın Haziran ayında İspanya Madrid’de yapılacak Avrupa Kulüpler Karate Şampiyonası’nda Bursa’yı başarıyla temsil edeceğine inanıyorum. Gelecek bizim” diye konuştu.

Subaşı, karatecilerin Avrupa Şampiyonası için Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi ve eski Avrupa Şampiyonu Aytekin Soykan ve Bursalı dünyaca ünlü antrenör 6. dan Hasan Okuş ile karate antrenörleri Akif Gürbüz ve Fatih Gümüş nezaretinde çalışmalarını sürdürdüğünü sözlerine ekledi. Büyükşehir Belediyespor Kulübü Müdürü Mahmut Turunç da Subaşı’ya 3.’lük kupası ile adının yazılı olduğu siyah bir kuşak armağan etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Mart 2009 Perşembe 16:12:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?