5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

Kargoyla uyuşturucu ticaretine darbe

Bursa polisinin Alman gümrük ekiplerle birlikte gerçekleştirdiği uyuşturucu operasyonunda, Brezilya’dan kargo yoluyla Türkiye’ye sokulan 100 milyar liralık kokain ele geçirildi. Olayla alakalı 4 kişi gözaltına alınırken, firar eden 1 kişi ise İnterpol tarafından aranıyor.

Brezilya’dan gelen milyarlık uyuşturucunun Almanya üzerinden Türkiye’ye sokulacağı istihbaratını alan Bursa polisi, Ankara Cumhuriyet Savcılığı’ndan "kontrollü teslimat" için yazı alarak 10 gün boyunca şebekeyi takibe aldı. Züccaciye eşyalarının bulunduğu kolinin özel bölmelerinde zulalanmış 680 gram kokain, Gemlik PTT’sinde alıcısını beklemeye başladı. Bir gün sonra şüpheliler Kadir B. (35) ve Fikret Ç. (38), Brezilyalı Samara Nmria Leanardo tarafından gönderilen koliyi almak için postaneye gelince, pusuda bekleyen polisler tarafından gözaltına alındı. Kolideki 680 gram kokain ele geçirildi.

Operasyonu derinleştiren ekipler, Kadir B. adına gelen kolinin üzerinde adresi bulunan akvaryumcu Kemal M. (42) ile firarda olan başka bir şüpheliye telefon temin ettiği iddia edilen turşucu Türker Y.’yi (31) de gözaltına aldı. Uyuşturucuyu pazarlayacağı iddia edilen ve ismi açıklanmayan firari şüphelinin yakalanması için İnterpol’e bilgi verildi. Olayla alakalı tahkikat uluslararası çapta sürerken, Brezilya’dan gelen kolide ismi bulunan Samara Nmria Leanardo’nun da yakalanmasına çalışıyor. Maddi değeri 100 milyar lira olan kokain adli emanete alındı.

Olayla alakalı gözaltına alınan Kadir B, Fikret Ç, Türker Y. ve Kemal M, "teşekkül halinde yurt dışından uyuşturucu madde ithal etmek" suçlamasıyla Gemlik Cumhuriyet Savcılığı’na sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2005 Pazartesi 12:43:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?