4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Karikatürle 'Son'u anlatacaklar

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek olan 'Uluslararası Bursa Karikatür Yarışması'nda 'Son' temalı çizgiler yarışacak.

Geçtiğimiz yıllarda 'susuzluk' ile 'insan hakları' gibi önemli konuları işleyerek tüm dünyada ses getiren Uluslararası Bursa Karikatür Yarışması, bu yıl da herkesin bildiği halde kimsenin kabullenemediği sonları masaya yatırıyor. Bursa'da, düzenlenişinin üçüncü yılında iddialı olduğu kadar bulanık bir konuya el atan yarışma, her yıl olduğu gibi bu sene de tüm dünyada büyük yankı bulacağının sinyalini şimdiden veriyor.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yarışmanın uluslararası platformda çok önemli çıkış yakaladıklarını belirterek, "Tüm dünyanın ilgi gösterdiği Uluslararası Bursa Karikatür Yarışması, kentin adının ülke sınırları dışında duyurulması açısından çok önem taşıyor. Çizerler çizgileriyle, sonların insanlık için taşıdığı önemli mesajları göz önüne çıkaracaklar" dedi.

Dünyaca ünlü karikatür ustalarını jürisinde ağırlamayı gelenek haline getiren Uluslararası Bursa Karikatür Yarışması'nın bu yılki jürisi de kendi alanlarında iddialı isimlerden oluşuyor. Kazandığı birçok ulusal ve uluslar arası ödülle adından söz ettiren ve Tahran Karikatür Bienali gibi önemli etkinliklerin seçici kurulunda yer alan İranlı bayan karikatürist Sepideh Anjomrooz, kariyerinde kitap illüstrasyonu ve editöryal karikatüristlik olan ve en son 2008 yılında 'Birleşmiş Milletler Karikatür Ödülü'ne layık görülen Yunanistanlı Michael Kountoris, yaptığı grafik çalışmalarıyla dikkat çeken Feco internet sitesinin de editörlüğünü yürüten Fransalı Carlos Brito ve Güzel Sanatlar, Sinematoloji gibi eğitimler alan, çizgi filmden karikatüre çizgiye sevdalanan birçok ödül sahibi Almanya'dan Valeri Kutru yurtdışından katılacak jüri üyelerini oluşturmaktadır. Ülkemizin tanınan karikatür ustalarından Yrd. Doç. Gürbüz Doğan Ekşioğlu, 'Ulusal Kültüre Katkı' armağanı sahibi usta çizer Nezih Danyal ve geçtiğimiz yılki yarışmanın birincisi Eray Özbek ise jürinin yerli yüzlerini oluşturuyor.

Birincilik ödülünün 5 bin dolar, ikincilik ödülünün 2 bin 500 dolar, üçüncülük ödülünün bin dolar ve 10 kişiye verilecek mansiyon ödülünün de 200 dolar olduğu yarışmaya başvurular 28 Eylül Pazartesi gününe kadar yapılabilecek. Jüri toplantısının 3 Ekim Cumartesi günü gerçekleştirileceği yarışmanın ödül töreni ve sergi açılışı ise 30 Ekim Cumartesi tarihinde yapılacak. Konuyla ilgili detaylı bilgiye ulaşmak isteyenler www.bursakarikatur.org adlı internet sitesinden yararlanabilecekler.
 

iha
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2009 Pazar 13:42:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?