5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

Karla tatil birleşti coşku doruğa ulaştı

Bursa’da 2 gündür etkili olan kar yağışı kenti beyazlara bürürken, vatandaşlar kar özlemini gece boyunca eğlenerek giderdi. Atatürk anıtı önünde toplanan bir grup gencin yaptığı kardan adam, yoldan geçenlerin fotoğraf stüdyosu haline dönüştü.

Kardan adamla fotoğraf çektiren vatandaşlar, avuç avuç kar yiyip, gece boyunca da kar topu oynayarak adeta ’kar bayramı’ yaşadılar. Bursa Valiliği’nin gündüz yaptığı toplantıda, okulların tatil olmayacağı yönündeki karar sonrasında birçok velinin çocuklarını okula göndermediği öğrenilince İl Milli Eğitim Müdürlüğü gece saatlerinde eğitime 1 gün süreyle ara verildiğini bildirdi.

Öğrenciler, gece saatlerinde açıklanan bu karar sonrasında sokaklara döküldü. Geç saatlere kadar kızak kayan çocuklar, bu yıl ilk kez bu kadar çok kar yağdığını belirterek, "Kara doyamadan kış bitecek diye korkuyorduk. Bu yağışla kara olan özlemimizi giderdik" şeklinde mutluluklarını dile getirdiler.

Diğer taraftan belediye ekipleri gece boyunca tuzlama çalışmaları yaparak, ana arterlerde trafiğin tıkanmasını önledi. Kent içi trafikte herhangi bir sorun yaşanmazken, bazı yerlerde çok sayıda hasarlı kazalar meydana geldi. Bu arada Bursa Büyükşehir Belediyesi de cadde, sokak ve terk edilmiş binalarda kimsesizleri toplayarak barınma evine yerleştirdi.

Öte yandan Bursa ve ilçelerinde kapanan köy yollarının açılması için Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü 17 ekiple çalışmalarını sürdürüyor. Kar yağışının etkisini azaltmasıyla 145 kapanan köy yolundan 31’inin açıldığı, kapalı olan 114 köy yolunun ise açılması için ekiplerin 3 vardiya olarak 24 saat çalıştığı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2005 Salı 14:01:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?