4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Karnelerini Vali'den aldılar

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Zübeyde Hanım Anadolu Kız Meslek Lisesi'ni ziyaret ederek öğrencilere karne dağıttı. Öğrencilere tatili iyi değerlendirmeleri hususunda tavsiyelerde bulunan Harput, Bursa'daki eğitim kalitesini arttırmak ve meslek ihtiyacını gidermek için gereken çalışmaların yapıldığını söyledi.

Bursa'da 470 bin öğrenci ve 20 bin öğretmen 3 aylık yaz tatiline çıkmanın heyecanını yaşıyor. Vali Şahabettin Harput, Zübeyde Hanım Anadolu Kız Meslek Lisesi'ni ziyaret ederek öğrencilerin karne heyecanına ortak oldu. Tatili iyi değerlendirmeleri hususunda tavsiyelerde bulunan Harput, bazı öğrencilere karnelerini verdi. Ülkemizin geleceğinin sağlam karakterli ve bilgili gençlerle büyüyüp gelişeceğini kaydeden Harput, "Sizler şu anda önünüzdeki geleceğe sağlam temeller atıyorsunuz. Hedefiniz sadece sınıf geçmek değil, kendinizi her konuda bilgili yetiştirmelisiniz. Başarılı olanlar yanında başarısızlarda olacaktır. Onlarda yaz tatilinde eksiklerini gidererek çalışmalılar. Hepinize güzel tatil diliyorum" dedi.

Vali Harput, Bursa'nın eğitimde iki hedefi olduğunu kaydederek, "İlk hedefimiz eğitimde sınavlarda başarıyı arttırmak. ÖSS ve SBS sınavlarında Bursa istenilen yerde değil. Hem seviyeyi yükselteceğiz hem de meslek ihtiyacını aza indirmek için özel sektörle iş birliği yapacağız" diye kaydetti.

Harput, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun 'okulların valiliklerden alınıp yerel yönetimlere verileceği' yönünde açıklamalarının hatırlatılması üzerine, "Bu konu mevcut hükümetin ilk geldiği günlerde hazırladığı kamu yönetimi reform yasa tasarısı içerisinde yer aldı ama yasa çıkınca bazı maddeler iptal edildi. Bu yasa içinde bazı kamu hizmetlerinin yerel yönetimlere devredilmesi gündeme gelmişiti. Bu tasarı iptal edildi ve bir daha gündeme gelmedi. Son gelişmeler hakkında bilgi yok" şeklinde konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ise, "2008-2009 eğitim-öğretim yılını güzel bir sekilde tamamladık. Eylem planı hazırladık ve başarılı şekilde geçti. Umarım bu SBS ve ÖSS sınavlarındaki başarı grafiğini arttıracaktır. Ben çocuklarımızın tatili aktif şekilde değerlendirmelerini istiyorum. Unutmamak gerekiyor ki, Türkiye'de bir ÖSS sınavı var. Yaz tatilinde çok kitap okursanız ÖSS sınavlarında başarılı olursunuz" diye kaydetti.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2009 Cuma 15:10:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?