2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Karsak Deresi'nde balık ölümleri

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde, sanayi ve mesken atıklarıyla kirletilen Karsak Deresi'nde balık ölümlerinin son günlerde artması vatandaşların tepkisine sebep oluyor.

Orhangazi'nin kanayan yaralarından biri olan derelerin hali her geçen gün daha da kötüye gidiyor. Dün Karsak Deresi kıyısına vurmuş olan balık ölüleri bu durumun ciddiyetini gözler önüne serdi. Sanayi ve mesken atıkları ile günden güne kirlenen ve içerisinde barındırdığı canlıların yaşamasının her geçen gün biraz daha zorlaştığı Karsak Deresi ölüm saçıyor. Dere kenarında inceleme yapan GÜMÇED yönetimi, kıyıya vurmuş olan balıkları gördüklerinde şaşkına döndü. Dereden su numunesi alan dernek yönetimi, numuneleri tahlil için laboratuara gönderdi.

Karsak'ın ardından Nadır Deresi'nin Orhangazi bezbahası civarındaki durumunu inceleyen GÜMÇED yönetimi, burada da benzer manzaralar ile karşılaştı. Artık balıkların yaşamasının mümkün olmadığı derelerin çevresindeki moloz yığınları ve yayılan pis kokulara tepki gösteren GÜMÇED yöneticileri, yetkililerin gereken tedbiri almasını istedi.
iha
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2007 Salı 11:59:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?