4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Kartonlar sayesinde özgür

Bursa'da eşiyle ilişkiye girdiğini öne sürdüğü eniştesini av tüfeğiyle vurarak öldürmeye teşebbüs ettiği iddiasıyla 8 aydır tutuklu bulunan sanık, avukatının duruşmaya getirdiği iki karton sayesinde özgürlüğüne kavuştu.

2. Ağır Ceza Mahkemesi, "adam öldürmeye teşebbüs" suçundan 12 yıla kadar hapsi istenen A.C. (28), son kez hakim karşısına çıktı. Merkez Osmangazi ilçesine bağlı Büyükdeliller köyünde karısıyla ilişkiye girdiğini öne sürdüğü eniştesi Y.Y.'yi (38) av tüfeğiyle ateş ederek öldürmeye teşebbüs etmekle suçlanan sanık, hakkındaki iddiaları yalanladı.

Sanığın 45, mağdurun ise 18 metreden ateş edildiğini söylemesiyle oluşan ihtilafı ise avukat sonlandırdı. 8 aydır tutuklu olan sanığın avukatı İsmail Yaldız, müvekkilinin ifadesini kuvvetlendirmek için duruşmaya iki adet kartonla geldi. Olayda kullanılan tüfeğin benzeri ile üzerine biri 45 metre diğeri de 18 metreden atış yapılan kartonları getiren avukat Yaldız, müvekkili olan sanığın mağduru öldürmek için ateş etmediğini savundu.

Avukat Yaldız, "18 metreden atış yapılmış olsa saçmaların etkisi öldürücü olurdu. Bu atış ez az 45 metreden yapılmıştır. Bu kartonlar da hem 18 hem de 45 metreden yapılan iki atışın etkileri görülmektedir. Müvekkilimin amacı öldürmek değildir" diye savunma yaptı. Olayın ardından sol gözünün görme etkisini kaybeden Y.Y., karar duruşmasına katılmadı.

Mahkeme, mağdur Y.Y.'nin sanığın eşiyle ilişkiye girmiş olmasını ağır tahrik olarak değerlendirip sanığa 2 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Özgürlük kararı, sanık yakınları arasında sevinçle karşılandı. Avukat Yaldız ise savunmasında kullandığı kartonlarla adliyeyi terk etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2009 Cuma 11:52:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?