6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Kaş yaparken göz çıkardılar !

EMİRSULTAN İLGİ BEKLİYOR

Bursa'nın tarihi mekanlarından Emirsultan'da geçen yıl başlatılan kentsel dönüşüm kapsamında hizmete açılan tüp geçidin yanındaki çevre düzenlemesinin yapılamaması ve molozlarla, taşların kaldırılmaması esnafı ve ziyaretçileri mağdur ediyor. Emirsultan'da vatandaşlar projenin tarihi dokuyu bozduğunu öne sürerken, "kaş yaparken, göz çıkarıldığını" belirtiyorlar.

Emirsultan'da dönüşümün çileye döndüğünü belirten esnaflar, çalışmaların kendilerini memnun etmediğini, eski günleri aradıklarını söylediler. Tarihin yıkıldığını belirten esnaflar, "Keşke imkan olsa eski haline dönüştürülse. Bu proje tarihi dokuya yakışmıyor. Tünel açıldı, ancak çevre düzenlemesi yapılmadı. Molozlar ve taşlar duruyor. Yeşil alandaki kötü görüntü ziyaretçileri üzüyor" dediler.

İyiniyetle bir şeyler yapılmaya çalışıldığını anlatan esnaf, "Eskiden daha çok ziyaretçi geliyordu. İnsanlar şimdi Emirsultan'dan kaçıyor. Otopark sıkıntısı arttı. Eski yoğunluk yok. Araçlar park edip insanlar yürüyordu. Yol vardı. Şimdi o da yok. Trafik karmaşası yaşanıyor. Yan yollardaki düzenleme yapılmalı. Bahar ayları yaklaştı. Ziyaretler artacak ama misafirlerimizi iyi ağırlayamıyoruz" dediler.

EMİRSULTAN İLGİ BEKLİYOR
EMİRSULTAN İLGİ BEKLİYOR
EMİRSULTAN İLGİ BEKLİYOR
EMİRSULTAN İLGİ BEKLİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2010 Çarşamba 14:09:01
Güncelleme :17 Şubat 2010 Çarşamba 18:03:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?