3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Kasaplar denetim altında

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, Zabıta Müdürlüğü, Tarım Müdürlüğü ve Kasaplar Odası iş birliği ile kasaplara yönelik denetim başlatıldı. 

İlk gün İnegöl'de faaliyette bulunan 50 kasap dükkanı denetlendi. Bu denetimlerin sadece uyarı mahiyetinde olduğunu belirten belediye veterinerlerinden Mesut Karıman, sucuk ve köfte gibi ürünlerde S.S. İnegöl Kasaplar Temin ve Tevzi Kooperatifi etiketinin bulunması gerektiğini söyleyerek, vatandaşlardan etiketsiz ürün almamalarını rica etti. Karıman, etiketsiz ürün satışı yapılması halinde cezai kesileceğini, cezaların bin 220 YTL ile 25 bin YTL arasında değiştiğini, gerekli görülmesi halinde kapatma cezası da verilebileceğini kaydetti. 

Belediyeye bağlı olan mezbahanın işletmeciliğinin Kasaplar Odası'na verildiğini bildiren Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen ise, "Mezbahamızda yapılan çalışmalarda Avrupa Birliği normları dikkate alınmaktadır. Belediyemiz ve Kasaplar Odası ortaklığı ile mezbahamızda yapılan köfte ve sucuk imalathanesi de bu çalışmaların bir ürünüdür. Bu imalathane ile ilgili Tarım Müdürlüğü'nden işletme ruhsatı alınmıştır. Tüm kasaplarımız köfte ve sucuklarını mezbahamızda yaptırmak zorundadırlar. Kasaplarda satılan tüm sucuk ve köftelerde Kasaplar Temin Tevzi Kooperatifi etiketleri bulunmaktadır. Bu etiketlerle birlikte ürün üzerinde imal ve son kullanma tarihleri mevcuttur. Vatandaşlarımızın bu düzenlemeler ile ilgili duyarlı olmalarını, kesinlikle etiketsiz ürün almamalarını rica ediyoruz. 

Vatandaşlarımız ürünü satın almadan önce üzerindeki son kullanma tarihini mutlaka incelesinler" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2007 Salı 15:12:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?