6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Kasaplar et satmıyor, et işliyor

KASAPLAR ET SATMIYOR, ET İŞLİYOR

Kurban bayramıyla beraber et satışları biten kasaplar, vatandaşın getirdiği etleri işleyerek ekmek paralarını çıkarıyor.

Kurban bayramı sebebiyle lokantalar haricindeki müşterilerine et satamayan kasaplar bugünlerde kıyma çekip, et işleyerek para kazanıyor. Bursalı kasap Gökhan Ateş, vatandaşların kurban etlerini kendilerine getirdiğini belirterek, ''Kurban bayramı sonrasında en az 2 ay et satışı duruyor. Biz de boş oturmaktansa kurban etlerini işliyor, kıyma çekiyoruz. Gelen vatandaşı geri çevirmiyoruz. Cüzi ücretler karşılığında etleri işliyoruz'' dedi.

Ateş, kıymanın kilosunu bir liraya çektiklerini, etleri pirzola, kuşbaşı ve bonfile haline getirmek içinse kilo başına 2 lira aldıklarını kaydetti.

Bursa'nın eski kasaplarından Cengiz Sarıkasap ise bu durumdan şikayetçi olmadıklarını, yıl içinde et yiyemeyen vatandaşın et yemesinden memnun olduklarını kaydetti. Kurbanı kestiği gibi kendilerine getirip etleri çeşidine göre ayırmalarını isteyen vatandaşlar olduğuna dikkati çeken Sarıkasap, bu yüzden bayramda da dükkanını açtığını söyledi.

Et işlerinin bir hafta kadar sürdüğünü ifade eden Tahkale köy pazarında kasaplık yapan Mehmet Eker ise, bayram sonrası işlerinin tamamen durduğunu, yalnızca etleri işleyerek para kazandıklarını ifade etti. Eker, bir hafta sonra kurban eti işinin de biteceğini, daha sonra en az iki ay iş olmayacağını anlattı.

KASAPLAR ET SATMIYOR, ET İŞLİYOR
KASAPLAR ET SATMIYOR, ET İŞLİYOR
KASAPLAR ET SATMIYOR, ET İŞLİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2010 Cumartesi 15:07:04
Güncelleme :21 Kasım 2010 Pazar 00:04:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?