3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Kasaplara sıkı denetim

Bursa'nın İnegöl ilçesinde zabıta ekipleri yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte kasapları denetledi. Denetimler sırasında aykırı faaliyette bulunan işletmelere ceza uygulandı.

İnegöl Belediyesi zabıta ekipleri yaz aylarının gelmesiyle birlikte kasapları denetledi. Denetime tabi tutulan işletmelerde son kullanma tarihi geçmiş ürünlere el konuldu.

Denetimlerle ilgili bilgi veren İnegöl Belediyesi Veteriner Hekimi Mesut Karıman, temizlik ve hijyen ile ürün kalitesine önem verdiklerini belirtti. Yaz mevsimi dolayısıyla et ürünlerinin satışında artış olduğunu belirten Karıman, "Yazın gelmesiyle et tüketimi arttı. Bu yüzden ara ara denetime çıkacağız. Ancak denetimler sonucunda görüyoruz ki, İnegöl'deki kasaplar iyi ürün satma konusunda çok dikkatli ve titizler. Tüm arkadaşları tebrik ediyoruz" dedi.

Karıman, bu tür uygulamaların, İnegöl halkının en temiz ve en kaliteli ürünleri tüketmesi için yapıldığını belirtirken, yaptıkları denetimde bir esnafın uyarılması haricinde tüm kasapların kurallara uyduklarını tespit ettiklerini söyledi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2009 Salı 15:53:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?