3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Katil damat kendini savundu

Bursa'da tek dal bilezik için kayınvalidesini bıçaklayarak öldürdüğü, cinayeti gördüğü için 5 yaşındaki kayınbiraderini de 17 yerinden bıçakladığı iddia edilen sanık ilk kez konuştu.

3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "kasten adam öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "nitelikli yağma ve adam öldürmeye tam teşebbüs" suçlarından 35 yıla kadar hapsi istenen G.O., iki duruşmadır süren suskunluğunu bozdu. Hakim huzurunda ilk kez konuşan G.O. (27), olay günü kayınvalidesi Ayşe Gökçe'nin (35) evine kendisine borç vereceği altın bileziği almak için gittiğini belirterek, "Fakat kayınvalidem eşimle aramızı bozmaya çalıştı.

Bu yüzden tartışmaya başladık. Eşime karşı beni neden kötülediğini sordum. Onun başkalarıyla olan ilişkisine ses çıkarmadığımı, böyle yapmaya devam ederse de iyi olmayacağını söyledim. O da bana, 'Sana ne benim özel hayatımdan? Ben şimdi cama çıkıp, 'Bana tecavüz ediyor' diye bağırırsam sen ne yaparsın?' dedi ve cama yöneldi. Ben de kendisini yere yatırıp tekmeledim. Giderken bana, 'Karını da elinden alacağım, onu başkalarına satacağım' diyerek elindeki bıçakla saldırdı. Ben de yanımda taşıdığım ekmek bıçağını çıkarıp kendisine salladım. Sonrasını ise hatırlamıyorum" dedi.

Olay sırasında H.B.'nin nasıl yaralandığını hatırlamadığını söyleyen G.O., "Kayınvalidemi yaraladıktan sonra kendi evime gittim. Ertesi gün de aldığım bileziği bozdurup ATM'den hesabıma yatırdım. Cezaevine gireceğimi bildiğim için eşim parayı kullansın diye bankaya yatırdım. Çok pişmanım. Yalnız kayınbiraderim H.B.'yi bıçakladığımı hatırlamıyorum" diye konuştu.

Mahkeme, sanığın ruh sağlığının yerinde olup olmadığının tespiti için Muradiye Devlet Hastanesi psikiyatri servisine sevk edilmesine karar vererek duruşmayı erteledi. Ayrıca çağrılmasına rağmen gelmeyen şahitlerin ise bir sonraki celseye zorla getirilmesi kararlaştırıldı.

iha
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2011 Perşembe 17:55:25
Güncelleme :6 Ekim 2011 Perşembe 18:03:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?