4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Katil hakimi çileden çıkardı

Bursa'da altınları için 80 yaşındaki akrabasını öldürüp cenazesinde timsah gözyaşı döken sanığın yargılanmasına başlandı. İfadesini üçüncü kez değiştiren genç sanığın savunması, mahkemenin tecrübeli hakimini bile şaşkına çevirdi.

Mahkeme Heyeti Başkanı Ari Rıza Bir, "Kaç yıllık hakimim, senin gibi savunma yapan bir sanığı ilk defa görüyorum" dedi.1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "bir suçu gizlemek, delilleri ortadan kaldırmak amacıyla tasarlayarak adam öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "nitelikli yağma" suçundan ise 15 yıla kadar hapsi istenen D.İ., ilk kez hakim karşısına çıktı.

Poliste verdiği ifadesinde suçu B.D.'nin üzerine atan, sorgu hakimliğinde ise, "Suçu tek başıma ben işledim" diyen sanık bu kez de ifade değiştirdi. Olayla hiçbir ilgisinin olmadığını söyleyen D.İ., "Polisler beni Samsun'un Bafra ilçesinde çalıştığım meyve sebze halinde gözaltına aldı. Bana baskı yaptılar. 'Söylediğimiz şekilde beyanda bulunmazsan seni yeniden nezarete götürürüz' dediler. Ben de bu yüzden onların istediği gibi ifade verdim" dedi.

Üç kez ifade değiştiren sanık, mahkeme heyeti başkanını da şaşırttı. Tecrübeli Başkan Ali Rıza Bir, "Kaç yıllık hakimim, senin gibi ifade veren bir sanıkla ilk kez karşılaşıyorum" diye konuştu.

Duruşmaya müşteki olarak katılan maktul Fatma Aktaş'ın oğlu H.A. (48) ve kızı H.D. (51) ise sanığın yalan söylediğini ifade ederek olayda başkalarının da parmağının olduğunu ileri sürdü. 80 yaşındaki annelerinin 2 yarım 2 de çeyrek altını için boğularak öldürülmesinden dolayı yüreklerinin yandığını ifade eden müştekiler, "Sanık D.İ. cinayeti B.D. ve karısı E.D. ile birlikte işlemiştir. B.D. hakkında da takipsizlik kararı verilmiştir. Bu kişilerin de yakalanmasını istiyorum. Onlar da cezalandırılsın" dedi.

Şahitleri dinleyen mahkeme, duruşmayı eksikliklerin giderilmesi için erteledi.
Bilindiği gibi, 6 Kasım 2008 tarihinde merkez Yıldırım ilçesi Millet Mahallesi Aras Sokak üzerindeki meydana gelen olayda, 80 yaşındaki Fatma Aktaş koynunda sakladığı 2 yarım, 2 de çeyrek altını için boğularak öldürülmüş, olaydan sonra inceleme başlatan polis, yaşlı kadının katil zanlısı olduğu iddia edilen akrabasını Samsun'da yakalamıştı. Şüphelinin olay tarihinden sonra Sumsun'a taşındığını ortaya çıkaran ekipler, zanlının yaşlı kadının cenazesine katılıp timsah gözyaşları döktüğünü de tespit etmişti.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2009 Perşembe 12:02:50
Güncelleme :26 Şubat 2009 Perşembe 12:09:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?