4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Katil sevgili yine konuşmadı

KONUŞAMAYAN SANIĞA YAZMA CEZASI

Bursa'da bankacı sevgilisi Zeynep Silku'yu boğarak öldürdüğü iddiasıyla yargılandığı davada iki duruşmada da konuşamayan sanığa, ifadesini cezaevinde yazma cezası verdi.

4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "kasten adam öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen Yurdakan Buğra O. (26) tekrar hakim karşısına çıktı. İlk duruşmada konuşamadığını söyleyen sanık bu celsede de ifade veremeyeceğini belirtti. İki duruşmadadır sanığın ifadesini bekleyen mahkeme, bu işe ilginç bir çözüm buldu. Tartıştığı sevgilisi Zeynep Silku'yu boğarak öldürmekle suçlanan sanığa mahkeme, ifadesini cezaevinde bir psikolog ve avukatı eşliğinde yazmasına karar verdi.

Duruşma, sanığın ifadesinin alınması için ileri bir tarihe ertelendi.

Bilindiği gibi, sevgilisinin evinde boğulmuş halde bulunan Zeynep Silku'nun ölümünün ardından dram çıkmıştı. 5 yaşındayken evlatlık verilen Zeynep Silku'nun 10 yıl önce ölen üvey anne babasından Mudanya ve Yıldırım'da birer daire ile 12 bin TL paranın miras olarak kaldığı belirlenmişti. Adli Tıp Kurumu'ndaki cesedine kimsenin sahip çıkmadığı Silku'nun cenazesine mirasının açıklanmasının ardından çok sayıda talip çıkarken, cinayete kurban giden genç kızın spekülasyonlara sebep olan mirası, yasa gereği öz annesine bırakılmıştı.

KONUŞAMAYAN SANIĞA YAZMA CEZASI
İHA
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2009 Pazar 11:32:03
Güncelleme :1 Kasım 2009 Pazar 12:04:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?