4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Katilin vicdan azabı

 Bursa'da, güvercin meselesi yüzünden çıkan kavgada silahla ateş ederek olayla hiç ilgisi olmayan bir gencin ölümüne sebebiyet verdiği iddia edilen zanlı, jandarma tarafından yakalandı. 7 aydır vicdan azabı çektiğini söyleyen şahıs, öldürdüğü gencin ailesinden özür diledi.

Edinilen bilgiye göre 7 ay önce merkez Yıldırım ilçesi Karapınar Mahallesi'nde, Murat A.'nın asker eğlencesi 20 kişilik grup tarafından basıldı. Güvercin satışı ile ilgili eski bir husumet yüzünden çıkan kavgada bıçak ve silahlar konuştu. O sırada bakkala ekmek almaya giden 18 yaşındaki Osman Altun, göğsüne isabet eden kurşunla canından oldu. Aynı kavgada Muhittin A. (27) da bıçakla yaralandı.

18 yaşındaki Erzurumlu gencin ölümünün ardından çıkan olayların etnik çatışmaya dönüşmemesini isteyen Vali Şahabettin Harput, ölen gencin yakınlarını ziyaret edip sükunet ve birlik çağrısında bulundu.
Otosansit Jandarma Komutanlığı ekipleri, yaptıkları araştırmalarda, katil zanlısının aynı mahallede oturan Hakkı Y. (25) olduğunu tespit etti. 7 aydır kaçmayı başaran Hakkı Y.'nin izini süren jandarma ekipleri, zanlının yurt dışına çıkmak için ailesinden para almak üzere evine geleceğini öğrendi. Evi saran ekipler, şüpheliyi kahvaltı yaparken gözaltına aldı.

"Tasarlayarak adam öldürmek, ruhsatsız tabanca bulundurmak ve ateş etmek" suçundan adliyeye sevk edilen Hakkı Y., "Bugüne kadar vicdan azabı çektim, ölen arkadaşın ailesinden özür dilerim, yanlışlık oldu, kusura bakmasınlar, haklarını helal etsinler" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2009 Cumartesi 16:16:25
Güncelleme :23 Mayıs 2009 Cumartesi 16:31:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?