6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Katliam gibi kazayla ilgili şok mektup

KATLİAM GİBİ KAZAYLA İLGİLİ İSİMSİZ MEKTUP HERKESİ ŞOKE ETTİ

Bursa'da, otomobiliyle otobüs durağına girerek 5 kişinin ölümüne, 5 kişinin de yaralanmasına sebep olduğu iddia edilen üniversite öğrencisinin davasında mahkemeye gönderilen ihbar mektubu herkesi şoke etti. Mektupta, gencin yıllar önce kaybettiği kardeşinin intikamı için 5 kişiyi öldürdüğü öne sürüldü.

4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "taksirle 5 kişinin ölümüne sebebiyet vermek" suçundan 20 yıla kadar hapis talebiyle yargılanan Adnan Menderes Üniversitesi öğrencisi A.A.Y., tekrar hakim karşısına çıktı. Kurban Bayramı'nın 3. günü meydana gelen katliam gibi kazada; Semra Çetin (47), Resmiye Yurteri (64), Ebru Candaş (21), Hikmet Dikici (43) ve Cevriye Tokpınar'ın (51) ölümüne, 5 kişinin de yaralanmasına sebep olmakla suçlanan sanık, kardeşini trafik kazasında kaybettiğini ve bu acıyı daha önce yaşadığını belirterek, "Ölenlerin acısını paylaşıyorum. Çok üzgünüm" diye konuştu.

Kazanın ardından Bursa Valiliği'ne gönderilen ve mahkemeye ulaşan isimsiz ve imzasız mektup, bu celsede okundu. Mektupta, "Bursa Valisi, siz biliyorsunuz, iki gün evvel birisi Bursa otobüs durağına dalarak orada bekleyen 5 kişiyi öldürdü. İfadesinde de, 'Benim de 7 yaşındaki kız kardeşim trafik kazasında öldü, ölenlerin ailelerinden özür diliyorum' dedi. Buna siz inanıyor musunuz? Kız kardeşi kazada ölmüş olabilir. O kız öldüğünde, sanık A.A.Y., yemin ederek kız kardeşine ve Allah'a söz verdi. 'Ben de senin yerine çok daha fazla insan öldüreceğim, göreceksin. Sana söz veriyorum' dedi. A.A.Y., bekleme istasyonuna kaza ile değil, isteyerek daldı ve insanları öldürürken zevk aldı. Bilerek, isteyerek ve planlayarak öldürdü. Ölen kardeşine verdiği sözü tutmak için. Buna inanın, yüzde bin doğrudur. Lütfen alakanızı bu iddiaya çekin. Hoşçakalın. Sağ olun. Hürmetler" yazan mektup herkesi şoke etse de mahkeme heyeti bunu dikkate almadı.

Duruşma, eksiklerin giderilmesi için ertelendi.

KATLİAM GİBİ KAZAYLA İLGİLİ İSİMSİZ MEKTUP HERKESİ ŞOKE ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2010 Çarşamba 16:51:03
Güncelleme :24 Mart 2010 Çarşamba 17:59:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?