6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Kavaf, Bursa’nın fahri hemşehrisi

DEVLET BAKANI SELMA ALİYE KAVAF, BURSA’NIN FAHRİ HEMŞEHRİSİ OLDU

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, AK Parti hükümeti olarak modernleşme ve demokratikleşme yolundaki engelleri kaldırdıklarını bildirdi.

Büyükşehir Belediyesi ve Yeşil Bursam Derneği tarafından düzenlenen “Bursa’ya yön verenler” konulu toplantıya katılan Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Türkiye’de pek çok sıkıntının, derdin ve sorunun 2002 yılında iktidara gelen Ak Parti hükümetleri zamanında çözüldüğünü söyledi.

Bakan Kavaf, Bursa’daki sivil toplum kuruluşlarının yöneticilerinin de katıldığı toplantıda toplumsal yardımlaşma ve dayanışmanın önemine dikkat çekti.

Bursa’nın nüfus bakımından Türkiye’nin dördüncü büyük kenti, ekonomik yapı bakımından da dördüncü sırada yer aldığını, ihracat bakımından ise Türkiye ikincisi olduğunu hatırlatan Bakan Kavaf, Bursa’daki sosyo-ekonomik yapının Türkiye’ye örnek teşkil ettiğini söyledi. Bursa’nın yerel yönetimleri olarak Türkiye’ye örnek projeler ürettiğini ve bu projelerin pek çok Avrupa ülkesinde bile aynen uygulandığını anlatan Kavaf, çağdaşlaşma, modernleşme ve insan hakları konusunda ortaya çıkan her türlü engelle mücadele ettiklerini ifade etti.

“Gerek Avrupa Birliği uyum yasaları, gerekse insanlarımızın daha etkin ve rahat yaşam imkanlarına kavuşturulmasına yönelik çıkarılan yasalarla modernleşme ve demokratikleşme yolundaki engelleri kaldırıyoruz” diyen Kavaf, Bursalı işadamlarından daha fazla üretim ve özellikle kadın ve gençlere yönelik daha fazla istihdam sağlamalarını istedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın tarih, kültür başkenti olması ve turizme dayalı yatırımlarla dünya kenti olması yolundaki çalışmaları hızla sürdürdüklerini anlatarak, “Bizler, insanlarımızın rahat yaşaması, tarihi değerlerimizin gün ışığına çıkarılması ve kent ziynetlerinin gelecek kuşaklara, gelir elde eder şekilde aktarılması için geceli gündüzlü çalışıyoruz. Proje üretiyoruz. Yatırımlarımızı planlayıp yapıyoruz. Bursa’da son 6 yıldaki değişim, gelişme ve modern kentleşme projelerimiz bunun en belirgin örneğidir” dedi.

Yeşil Bursam Derneği Başkanı Muharrem Karabulut, Bursa’da ilk kez uluslar arası yardım kurumları ile ülkeyi yöneten iktidarın temsilcileri ve yerel yöneticileri tek çatı altında bir araya getirmenin gururunu yaşadıklarını söyledi. Karabulut, Bursa’nın tanıtımı, kentin çağdaşlaşması ve modernleşmesi, halkımızın sorunlarının çözümü konusunda, merkezi idare, yerel yönetimleri buluşturmaya devam edeceklerini açıkladı.

 

BAKAN KAVAF, BURSA’NIN FAHRİ HEMŞEHRİSİ OLDU

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf’a Bursa ziyaretinde Yeşil Bursam Derneği tarafından fahri hemşehrilik ünvanı da verildi. Makam arabasının plakası 16 olan, bir çok aile yakını Bursa’da bulunan Bakan Kavaf, Yeşil Bursam Derneği Başkanı Muharrem Karabulut’un bu jesti karşısında, “Bu ünvanı seve seve kabul ederim” dedi.

Bursasporlu Taraftarlar Derneği yöneticileri de Bakan Kavaf’a yeşil beyazlı atkı hediye ettiler.

DEVLET BAKANI SELMA ALİYE KAVAF, BURSA’NIN FAHRİ HEMŞEHRİSİ OLDU
DEVLET BAKANI SELMA ALİYE KAVAF, BURSA’NIN FAHRİ HEMŞEHRİSİ OLDU
DEVLET BAKANI SELMA ALİYE KAVAF, BURSA’NIN FAHRİ HEMŞEHRİSİ OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2010 Pazartesi 14:37:01
Güncelleme :16 Kasım 2010 Salı 00:37:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?