6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Kavşağın temeli atılacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak olan Özlüce Kavşağı’nın temeli, 27 Ekim 2010 Çarşamba günü Devlet Bakanı Faruk Çelik’in de katılacağı törenle atılacak.

Halen devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Altepe, Özlüce Kavşağı’nın tamamlanmasının ardından özellikle sanayi bölgelerine gelen ağır tonajlı araçların kent merkezine girmesine gerek kalmayacağını böylelikle merkezdeki trafik yükünün daha da azalacağını söyledi.

Bursa’nın ulaşım sorununu raylı sistem ve alternatif yolların yanı sıra kavşaklarla çözüme kavuşturmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, Bursa-İzmir karayolunun düğüm noktası olan Özlüce Kavşağı’nın temelini 27 Ekim Çarşamba günü saat 14.00’da Devlet Bakanı Faruk Çelik’in de katılacağı törenle atacak.

Halen zemin çalışmalarının sürdüğü kavşakta Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar ve Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altın ile birlikte incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, çalışmalar hakkında Fen İşleri Daire Başkanı Fehmi Ökten’den bilgiler aldı. Bursa’nın ulaşım sorununu önemli ölçüde raylı sistem projeleriyle çözmeye çalıştıklarını hatırlatan Başkan Altepe, mevcut karayollarının yükünü de bu tür kavşak düzenlemeleriyle azaltacaklarını vurguladı.

“AĞIR TONAJLI ARAÇLAR ŞEHİR MERKEZİNE GİRMEYECEK”

Sanayi bölgelerine ve çevre yoluna ulaşım konusunda Özlüce Kavşağı’nın kilit bir noktada olduğunu dile getiren Başkan Altepe, Özlüce Kavşağı tamamlandıktan sonra sanayi bölgelerine gelen ağır tonajlı araçların kent merkezine girmesine gerek kalmayacağını söyledi.

Özlüce ile Geçit’i, Minareli Çavuş üzerinden birbirine bağlayacak olan yeni yolda da çalışmaların sürdüğünü hatırlatan Başkan Altepe, “Yeni açılacak yol İzmir yolu Özlüce Kavşağı ile Mudanya yolu Geçit Kavşağını birbirine bağlayacak. Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi ve Pilot sanayiden çıkan ağır tonajlı araçların çevre yoluna bağlanmaları için alternatif bir güzergah oluşturacağız. Bu sayede ağır tonajlı araçlar kent merkezine girmeden Özlüce Kavşağı’ndan sanayi bölgelerine ve çevre yoluna ulaşabilecekler” dedi.

SÜRÜCÜLERE UYARI

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi, bölgedeki çalışmalar nedeniyle yapılacak güzergah düzenlemeleri konusunda sürücüleri uyardı. Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nden verilen bilgiye göre; inşaat çalışmaları süresince Bursa – İzmir karayolu trafiğe kapatılmayacak ancak çalışmalar esnasında her iki yönde de şerit daraltılması yapılacak.

Çalışmalar sırasında Bursa – İzmir karayolu üzerindeki Alaadinbey – Özlüce Sinyalize kavşağı geriye alınarak, Alaaddinbey ile Özlüce ve Ertuğrul yönünden giriş ve çıkışlar sinyalize kavşak kullanılarak yapılabilecek. Yetkililer, kent içi hız limitlerine uymaları ve kontrollü seyir etmeleri, çalışma yapılan güzergahlarda dikkatli ve duyarlı olunması, trafik işaret ve işaretçilerine uymaları ve bilgi levhaları ile gösterilmiş alternatif güzergahları tercih etmeleri konusunda sürücüleri uyardı.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2010 Cumartesi 17:18:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?