6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Kavşak projesine 4 milyonluk hibe

KORUPARK ÖNÜNDEKİ TRAFİK DÜĞÜMÜ MODERN KAVŞAKLA ÇÖZÜLECEK

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Besaş Kavşağı'na Korupark Alışveriş Merkezi'nin 4 milyon liralık desteğiyle modern kavşak inşaatına başlıyor. Metro inşaatının devam ettiğini hatırlatan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, modern kavşak yapılması için Korupark'ın bağış yaptığını söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde Korupark'ın 4 milyon liralık şartlı bağışı kabul edildi. Üniversite etabında yaptıkları tasarrufla metronun Mudanya yolunda Renault önüne kadar uzatıldığını hatırlatan Başkan Recep Altepe, "Son zamanlarda inşaatı yavaşlatmıştık. Projede raylı sistem alttan geçiyor. Kavşağı da aynı anda yapmayı düşündük. Kurumlarla görüştük. Korupark ve Organize Sanayi Bölgesi'nin desteğini istedik. Torunlar Grubu inşaat konusunda istediğimiz desteği verdi. Kaba inşaatı yapacak şekilde Korupark'tan 4 milyon lira hibe alınacak. Metro kavşak projesinde şartlı olarak bağışta bulundular. İnşaata başlayacağız. Hafif raylı sistemle entegre 3 şerit gidiş 3 şerit geliş ortada raylı sistemin geçtiği bir kavşak olacak. Toplam inşaat bedelinin yarısını Korupark karşılamış oldu" dedi.

CHP'li meclis üyeleri, Korupark'ın önüne durak yapılacağını bu duraktan alışveriş merkezi içine giriş olup olmayacağını sordular. Başkan Altepe ise proje detayını tam olarak bilmediğini söyledi.

Meclis toplantısında Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği’nin 5.03’üncü maddesinde yapılan değişiklik de ele alındı. Binaların balkon genişliklerini kapsayan maddede, yeni yapılacak binaların balkon genişliklerinin en fazla yüzde 20 ile sınırlandırılması karara bağlandı. Başkan Recep Altepe, daha önceki mecliste alınan kararın sıkıntı oluşturduğunu, tepki aldığını yüzde 20'lik pay ile bu durumu belirli bir standarda oturacaklarını söyledi. CHP'li meclis üyesi Osman Ayradilli ise bu duruma tepki göstererek, "Biz müteahhitlerin bilinçsizce isteklerine karşı durmak için yüzde 15'i onaylamıştık. Müteahhitler baskı yapıyor. 80 metrekare oturma alanlı dairede 60 metrekare balkon var. Nerede Mimarlar Odası nerede İnşaat Mühendisleri Odası, nerede mangalda kül bırakmayan yöneticiler" diye konuştu.

KORUPARK ÖNÜNDEKİ TRAFİK DÜĞÜMÜ MODERN KAVŞAKLA ÇÖZÜLECEK
KORUPARK ÖNÜNDEKİ TRAFİK DÜĞÜMÜ MODERN KAVŞAKLA ÇÖZÜLECEK
İHA
Yayın Tarihi : 16 Mart 2010 Salı 18:12:00
Güncelleme :17 Mart 2010 Çarşamba 00:02:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?