6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Kayakseverlerin trafik çilesi

ULUDAĞ'DA TRAFİK İŞKENCESİ

Uludağ'da bir türlü çözüm bulanamayan trafik keşmekeşliği tatilcileri isyan ettiriyor. Tatilde kayak yapıp, keyif çıkarmaya gelenler, oteller bölgesine girişte 300 metrelik yolda 1 saat kuyruk bekleyip kalacakları tesislere ulaşamayınca, kayağında, dağında keyfi kalmıyor.

Bürokratlar Uludağ'ı kaptırmam diye belediye ile söz düellosuna girselerde, vatandaşı yetki kargaşası veya yeni plan değil, trafik keşmekeşi ilgilendiriyor. Bir tatilcinin ise Uludağ'ın trafiğine inat helikopterle zirveye gelmesi dikkat çekti

Başbakan Erdoğan'ın talimatı ile 4 yıl önce yetkilerin tek elde toplanması için bütün bakanların katıldığı zirvede birçok karar alınmasına rağmen, bir katlı otoparkın inşa edilmemesi ulaşımda sıkıntı yaşatıyor. Bursa'dan hafta sonu kayak yapmak için Uludağ'a çıkan Mehmet Akçora, 1 saatta çıktıkları oteller bölgesinde Ayı Çeşme'den telesiyejlerin olduğu alana kadar araç ile 1 saatte gidemediklerini söyledi.

Belediye ve Valilik yetkililerini göreve davet eden Uzunçarşı esnafından Mehmet Akçora, "Senelerdir Uludağ için yüzlerce beyanat veren bürokratlarımız, bir tane katlı otopark inşa etselerdi, vatandaş böyle bir ızdırap ve moral bozukluğu yaşamazdı. Birkaç aracın yanlış park etmesi, otobüslerin kaydırıp yoldan çıkması veya kara saplanması otellerin ulaşımını tıkıyor. Ayı çeşmeye doğru yüzlerce metrelik kuyruk oluşuyor. Oteller bölgesinin uygun bir yerine önce bir tane, sonra da bir tane daha kapalı katlı otopark inşa edilse, vatandaş aracını rahatlıkla bıraksa hiçbir sıkıntı kalmayacak. Araçla gelmek çare değil, ancak teleferik ile Uludağ'a ulaşmakta senelerdir, yeni proje bir türlü başlamadığı için mümkün değil. Bir an önce yeni teleferik projesi başlasın, vaya uludağın otopark sıkıntısı çözülsün" dedi.

Taksiciler dahi hafta sonları Uludağ'a girememekten şikayetçiler. Yolda araçlarını istop edip bekleyen vatandaşlar ve toplu ulaşım araçlarının sürücüleri, sinirleri bozulan müşterilerinin çantalarını alıp son 200 metreyi yürüyerek gitmelerine bir şey diyemiyorlar. Jandarma ve karayolları ekipleri ise, zamanında müdahele de geciktikleri için, trafik sık sık hafta sonu tıkanıyor.

ULUDAĞ'DA TRAFİK İŞKENCESİ
ULUDAĞ'DA TRAFİK İŞKENCESİ
ULUDAĞ'DA TRAFİK İŞKENCESİ
İHA
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2010 Pazar 10:19:04
Güncelleme :21 Şubat 2010 Pazar 10:41:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?