4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Kaybetmenin şokunu atamadılar

AKP  İl Başkanı Sedat Yalçın Orhangazi'de seçimlerin az farkla kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek, yapılacak genel seçimlere mevcut teşkilat ile hazırlanacaklarını söyledi.

İl Başkanı Sedat Yalçın AK Parti Orhangazi ilçe teşkilatını ziyaret etti. İlçe yönetiminin yanı sıra belediye meclis üyeleri ve il genel meclis üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıda konuşan Sedat Yalçın, Bursa'nın genel anlamda seçimlerde başarılı olduğunu söyledi. 3 ilçede aday teşkilat çelişkisi yaşandığını belirten Yalçın, Orhangazi'de alınan sonucun kendisini çok üzdüğünü belirtti. Sedat Yalçın, "Öncelikle son yerel seçimler Bursa teşkilatları açısından Türkiye ölçeğinde en başarılı illerden bir tanesi. İl Genel Meclis oylarında Orhangazi'de dahil 17 ilçenin 16'sında birinci partiyiz. Bu açıdan Orhangazi teşkilatını da kutluyorum.

Ancak yerel seçimlerde sadece 36 oy farkla Orhangazi'yi kaybetmek içimize oturdu. Hiç beklenmeyen bir durumdu. Artık çok da değerlendirme yapmak bence anlamlı değil. Bu yaşadığımız olaylardan çıkaracağımız sonuçlar önemli. Ben Orhangazi'de çok güçlü bir teşkilata sahip olduğumuzu düşünüyorum. Buradaki sonuçlar gösteriyor ki, halk AK Parti'ye inanıyor. AK Parti'nin çözüm merkezi olduğuna halk yürekten inanıyor. Dolayısıyla biz Orhangazi'de final oynayan kafaya oynayan bir partiyiz. Yarın seçim olsa çok şey değişir. Seçim sonuçlarına bakıldığında biz 16+1 kazanıyormuşuz. 3 ilçede, aday teşkilat uyumsuzluğu yaşadık. Umuyorum buradan da bir hayırlı sonuç çıkar. Netice itibarı ile siyaset iki boyutu olan bir şey. Bazen iktidar olursunuz bazen de muhalefet. Muhalefetin de hakkını vermek çok önemlidir. İktidar her rejimde var, muhalefet ise sadece demokrasilerde var" dedi.

Yalçın muhalefet görevinin çok uzun sürmeyeceğini de belirterek, "Şimdi önümüzde 2011 yılında yapılacak olan genel seçimler var. 2011 seçimlerine doğru hızla ilerleyeceğimiz bir dönem. Bu süreci biz bu teşkilatlarla tamamlayacağız. Seçim sürecinde bazı arkadaşlarımız duygusal bakıp bazı konuları aşamamış olabilir. Onlarla ilgili somut tespitleri olan varsa onlar mutlaka değerlendirilecektir" diye konuştu.

AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın Orhangazi'de 36 oyla kaybedilen seçimin önemli olduğunu belirterek, "Hemen bugün, yola koyulmak gerekiyor. Unutmayın seçimler, sandık başına gitmeye 2-3 ay kala çıkarılan adaylarla kazanılmıyor. Adayların toplumda tanınılırlığı ve güvenilirliği son derece önemli. Toplumun doğru bilgilendirilmesi çok önemli. Dikkatli ve iyi bir duruş sergilediğinizde mutlaka iyi bir netice alıyorsunuz. Çünkü halk istikrardan yana oy kullanıyor. Orhangazi teşkilatı olarak da iyi düşünüp, iyi analiz edip bir dahaki seçimlerde eksiklerimizi gidermemiz gerekiyor" diye kaydetti.
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2009 Cumartesi 17:43:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?