6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Kayhan Meydanı için tarihi adım

KAYHAN MEYDANI İÇİN TARİHİ ADIM

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin, tarihi Kayhan bölgesini beton yığınıyla gölgeleyen tekel binasını kaldırıp burasını meydana dönüştürmek için hazırladığı projenin önündeki bir engel daha kalktı. Devlet Bakanı Faruk Çelik, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'le yaptığı görüşme sonrasında, Adalet Bakanlığı'na tahsis edilen binanın Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmesi için gerekli talimatın verildiğini söyledi.

Şimdiye kadar onlarca tarihi han ve hamamı restore eden Büyükşehir Belediyesi, bir taraftan da şehrin tarihi silüetini gölgeleyen binaları kaldırmak için çaba harcıyor. Özellikle Kayhan bölgesinin silüetini tamamen kapatan eski Tekel binasının yıkılarak, burasının meydan olarak bölgeye kazandırılması için büyük mesai harcayan Büyükşehir Belediyesi'ne Ankara'dan müjdeli haber geldi. Projenin Ankara'daki takipçisi olan ve bürokratik engellerin aşılması için gerekli temaslarda bulunan Devlet Bakanı Faruk Çelik, konuyla ilgili olarak Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile biraya geldi. Tekel binasının kaldırılması halinde Bursa'nın çehresini değiştirecek bir meydan projesinin hayata geçirileceğine vurgu yapan Çelik, bunun için de binanın Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmesi gerektiğini kaydetti. Bursa adına olumlu geçen görüşmenin ardından Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Adalet Bakanlığı'na tahsisli binanın Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmesi için gerekli talimatı verdi.

Bursa'nın 'tarih başkenti' kimliğini ortaya çıkarmak için yoğun çaba harcarken, tarihi eserlerle dolu cadde ve sokakların daha sağlıklı hale getirilmesi için de çalıştıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Tekel binası konusundaki kararlı tutumlarının sonuç verdiğini söyleyerek, kendilerine destek olan Bakan Çelik'e teşekkür etti.

Tekel binasının tarihi Kayhan bölgesinin güzelliklerini gölgelediğini ifade eden Başkan Altepe, "Uzun süredir bu binanın kaldırılıp meydana dönüştürülmesi gerektiğini söylüyorduk. Bu konudaki projelerimizi de hazırladık. Ancak çalışmalara başlamak için binanın bize tahsisi gerekiyordu. Bu konuda Devlet Bakanımız Faruk Çelik'ten de önemli destek aldık. Ankara'da yapılan yoğun görüşme trafiği sonunda binanın bize tahsisiyle ilgili gerekli talimatlar verildi. Adalet Bakanlığı'na tahsisli bina Milli Emlak'e, oradan Büyükşehir Belediyesi'ne devredilecek. Artık bu büyük projede en büyük engel aşılmış oldu. Bürokratik engeller tamamlandığında binanın yıkımına başlayacağız. Bölgenin tarihi silüetini ortaya çıkaracak meydan projemizin startını vereceğiz" diye konuştu.

Bölgede Kayıhan Hamamı ile Eskişehir Hanı'nın da restorasyonunun devam ettiğini hatırlatan Başkan Altepe, "Çarşı bölgesindeki düzenlemeler, tarihi yerlerin restorasyonu ve altı otopark olacak meydan projesi ile Bursa'ya yeni bir cazibe merkezi kazandıracağız" dedi.

KAYHAN MEYDANI İÇİN TARİHİ ADIM
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2010 Salı 13:21:02
Güncelleme :12 Ekim 2010 Salı 19:51:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?