3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Kayıp gençler bulunamıyor

15 Kasım Perşembe günü İznik Gölü'nde kaybolan gençler, 8. günde de bütün aramalara rağmen bulunamadı.


Nevzat Can (25) ve Aydın Çil'in (23) arama çalışmaları hakkında bilgi almak için İznik'e gelen Bursa Valisi Nihat Canpolat ve İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Murat Aslan, İznik Kaymakamı Hüseyin Avcı'dan brifing aldı. Vali Canpolat, bütün imkanların seferber edildiğini belirterek, çalışmaların devam edeceğini açıkladı. Gençlerin balık tutmak için girdiği ve kayboldukları tahmin edilen DSİ bölgesindeki arama kurtarma çalışmalarını yerinde incelemek için bölgeye gelen Jandarma Alay Komutanı Aslan, Bursa Sivil Savunma Müdürlüğü, Yalova Emniyet Müdürlüğü Su Altı Grup Amirliği, Kocaeli Büyük Şehir Belediyesi ve AKUT'tan oluşan arama kurtarma su üstü ve su altı ekibi amirlerinden bilgi aldı.


Kayıp gençlerin yakınlarının da bulunduğu bölgede konuşan Aslan, gerek jandarma, gerekse sivil savunma ve polis teşkilatının ellerinden gelen tüm çabayı sarf ettiğini, arama kurtarma çalışmalarının devam edeceğini ifade ederek, acılı aileye metanetli olma çağrısında bulundu. Aslan, daha sonra Kaymakam Hüseyin Avcı ve Cumhuriyet Başsavcısı Alper Taşkıran ile birlikte olay yerinden ayrıldı.


Öte yandan Ankara Jandarma Genel Komutanlığı Su Altı Arama Kurtarma Ekibi'nden oluşan 16 kişilik balık adam takviye olarak İznik'e geldi. Yarın helikopterle de havadan arama yapılacağı öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2007 Cuma 03:06:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?