6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Kayıp Sinem'in annesinden acı feryat

38 GÜNDÜR KAYIP SİNEM'İN ANNESİNDEN ACI FERYAT

Bursa'da 38 gün önce kaybolan 19 yaşındaki Uludağ Üniversitesi Elektrik Bölümü 2. sınıf öğrencisi Sinem Yurdanur'un tehdit ve şantajla gece kulubünde çalıştırıldığı bir görgü tanığının ifadeleriyle ortaya çıktı. Görgü tanığı Sinem'in konsomatris olarak çalıştırıldığını öne sürerken, yayına konuk olan gözüyaşlı anne Şerife Yurdanur, "38 gün 38 yıl gibi geldi. Kızımı tuzağa düşürüp kaçırdılar" dedi.

ATV'de yayınlanan Müge Anlı'nın programına katılan Sinem Yurdanur'un annesi Şerife, babası Tahsin Yurdanur, gece kulübünde çalışan bir görgü tanığı ve şehirlerarası bir otogarda Sinem'i gören diğer görgü tanıkları konuştu.

Görgü tanığı Sinem'in kandırıldığı, daha sonra tehdit ve şantajla konsomatris olarak çalıştırıldığını öne sürüldü. Kimliği açıklanmayan görgü tanığı, "Sinem'in çalıştığı mekan en düşük hesaplı mekan. Kızlar kesinlikle buradan dışarıya çıkarılmıyor. Şehirde gezme şansları yok. Her türlü ihtiyaçları birileri tarafından karşılanıyor. Zorla tutuluyorlar. Bizlerin bile izni yok. Biz de çıkamıyoruz. Hepimiz topluca kapalı mekanda kalıyoruz" dedi.

Gönüllü olarak bu işi yapanların da zorla tutulanları ihbar etmemesi için dışarıya çıkarılmadığını anlatan görgü tanığı, "Benim bulunduğum mekanda 15 tane kız vardı. Çoğu gönülsüz çalışıyordu. O mekandan Sinem'in arkadaşlık kurduğu birisi bırakılırsa ihbar edebilir korkusuyla kimse dışarıya çıkarılmıyor. Bu kızların menejerlerine para ödeniyor. Kızlara senet imzalatılıyor. Ancak kızlar kendilerine zarar verirse, bunalıma girerse o mekana zarar verebilir endişesiyle kız bırakılıyor" diye konuştu.

Görgü tanığı, mekanda çalışan evli kadınlar da olduğunu onların çocuklarına ve ailelerine para gönderdiğini kaydederken, "Gelen müşteriler kızlarla gönül bağı kuramaz. Zaten öyle olursa o kızdan para kazanamaz. İş biter. Haftada üç-dört gece gelen, on günde 50 bin lira harcayan kişi biliyorum. Sohbet parası. Herhangi bir şey olmuyor. Bir keresinde aileler kızlarının yerini tespit etmişler. Kızları başka yere kaçırdılar. Bu mekanın bulunması çok zor" şeklinde konuştu.

Görgü tanığı, Sinem'in bulunduğu yerin adresini emniyet teşkilatıyla paylaştığını söyledi.

Müge Anlı ise Sinem'in bulunma ihtimali bulunan iki kenti açıklamadıklarını, bu illerin valilerinin konuyla yakından ilgilendiğini kaydederek, "Onlara çok teşekkür ediyorum. Biz bunları Türk filimlerinde izliyorduk. 2010 Türkiyesi'nde bunların hala yaşanıyor olması çok kötü. 19 yaşında bir kızımız burada tutuluyorsa, tehdit, şantaj ve baskı var demektir. Amacımız gelişmeleri dakika dakika canlı yayında paylaşıp soruşturmanın bozulmasını önlemek değil. İçişleri Bakanı'nın talimatı Sinem'in bulunması için

yeterli olacaktır. Onun bulunmasının an meselesi olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Anne Yurdanur ise kızının baştan tuzağa düşürüldüğünü kaydedip, gözyaşları içinde 38 günün 38 yıl gibi geçtiğini ifade ederek, "Biz inançlı insanlarız. Türk halkı bu kadar duyarsız olamaz. Ben bu kadar duyarsızlık olmasına anlam veremiyorum. Gözüme uyku girmiyor. Yalvarıyorum kızımı bulun " şeklinde konuştu.

38 GÜNDÜR KAYIP SİNEM'İN ANNESİNDEN ACI FERYAT
38 GÜNDÜR KAYIP SİNEM'İN ANNESİNDEN ACI FERYAT
İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2010 Çarşamba 15:36:04
Güncelleme :1 Eylül 2010 Çarşamba 17:33:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?