2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Kayıp yılları telafi ediyoruz!

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi'nde başkanlık makamının 2006 yılı çalışma raporu kabul edildi. 

Başkan Hikmet Şahin, ulaşım yatırımlarına öncelik vererek Bursa'ya 3 yılda 7 kavşak kazandırdıklarını bu yaz bitecek 3 kavşak ile de toplam 10 kavşağın şehrin ana arterlerinde ulaşımı hızlandırdığını, 31.5 kilometrelik de ana güzergahlarda yeni yol açtıklarını söyledi. Başkan Şahin, "Bu kavşaklar, geçmişte her yıl bir tane yapılsaydı bu kadar sıkıntıyı bir arada yaşamaz, biz de bu kadar zorlanmazdık. Kayıp yılları telafi ediyoruz. En çok tebriki de vatandaşlarımızdan bu kavşaklar için alıyoruz" dedi. 

Meclis oturumunda Bağımsız Üye Semih Pala, yapılan kavşakların basit imalatlar olduğunu, ihalelerin adrese teslim şirketlere verildiğini, Bursa'nın hatalı projelerle geleceğinin ipotek altına alındığını bildirdi. 

CHP Sözcüsü Yücel Akgün'de Mudanya Yolu'nda Korupark projesi ile büyük bir yapılaşmaya onay verildiğini, Başkan Hikmet Şahin'in Bademli'de kendi onayladığı imar planı değişikliği ile ev yaptırdığını anlattı. Akgün, belediyenin BUSKİ'nin paralarını aktarmalarla kullandığını ileri sürdü. 

İddialara Mudanya Belediye Başkanı Anavatan Partili Erol Demirhisar, plan değişikliğinin Mudanya Belediye Meclisinde yapıldığına dikkat çekerek, "Bademli'de başkanın ev yaptırdığı alanın beş binlik planları daha önceki dönemde hazırlandı. Binlik plan hazırlanarak meclisimize geldi. Burada CHP'li üyelerinde oyları ile bu plan değişikliği kabul edilerek Büyükşehir Meclisine sadece onaya gönderildi. Burada bir şahsi kayırma söz konusu olmadığı gibi, halen daha 285 metrekarelik imar hakkını da başkan kullanmamıştır. Konu saptırılmamalıdır" dedi. 

AK Parti Grup Sözcüsü Şakir Ermiş ise seçimlerden önce vatandaşlara söz verdikleri gibi önceliği ulaşım yatırımlarına verdiklerine dikkat çekerek, "Muhalefetin neden öncelik verilmedi diye tenkit ettiği Doğu Yakın Çevre Yolunda daha önceki dönemde çıkartılan bir plan sebebiyle gecikme oldu. Bu yol için meclisten kanun çıkarttırdık. Prosedür tamamlandıktan sonra 6 ay gibi kısa bir sürede Ankara yolu ana arterine alternatif olacak 40 metre genişliğindeki yol hizmete açıldı. Meclis üyelerimizin geçtiğimiz yıllarda bütçede yatırımlara ayrılan pay miktarlarına bakmalarını tavsiye ediyorum. 385 milyon liralık bütçenin yüzde 65'inin yatırımlara ayrılması, ayrıca Merinos Parkı ve Kongre Merkezi, Kent Meydanı projelerinde belediye dışı imkanlar kullanılarak yapılan imalatlarla şehrin çehresi değişiyor" diye konuştu.
Başkan Hikmet Şahin ise, Paris'te Eyfel Kulesi'nin yapılmasına, İstanbul'da Boğaz Köprüsü'ne karşı çıkanlar olduğunu hatırlatarak, "Ancak tenkit edenlerin değil, eleştirilenlerin heykeli dikiliyor. Biz hayalimizdeki Bursa'ya adım adım gidiyoruz. 5 yılın çabuk geçtiğini biliyorum. Ancak 10 tane kavşak, kent meydanı, hızlı feribot projeleri ile şehrin çehresi değişiyor.

 Bandırma'da, Yalova'da feribot iskeleleri varda, Bursa'da niye yoktu. 22 kilometre uzağımızda deniz var. Bursalıların bundan haberi yoktu. Bir babayiğit çıktı, Bursa'yı denizle tanıştırıyor. 21 Nisan'da 75 dakikada İstanbul'a gideceğiz. Ben meşru hakkımı kullanarak ev yaptırıyorum. Bununla alakalı da Mudanya Belediye başkanı açıklamaları yaptı. Bu plan Mudanya Belediyesinde yapıldı. Büyükşehire onay için gelmiştir. Bu konut yapma hakkımı kullanırken, geçmişten gelen plan değişmemiştir. Bir insan eleştirilir ama, böyle konular çarpıtılarak belden aşağıya vurulmaz. Bursa'da bugün Eskişehir'in nüfusu kadar 400 bin araç var. Bu yollardaki lambaları kaldırıp trafiği rahatlatarak, 31.5 kilometre ana güzergahta yeni yollar açarak trafiği hızlandırırken, toplu ulaşımda Bursaray Yıldırım etabını bitiriyoruz. BUSKİ'den paraları kanunun müsaade ettiği şekilde aktardık. Aktardık da ne oldu, hizmetler mi yavaşladı? 15 yılda yapılan yağmur suyu kolektörlerini 3 yılda yaptık. İçme suyu ve kanalizasyon yıllık imalatlarını yüzde 50 arttırdık. Alt yapıda bir yavaşlama söz konusu olmadı. Bursa Kültür Bakanlığı tarafından kongre şehri ilan edildi. 

Bu nasıl oldu, kongre merkezini inşa ederek oldu. Kent Meydanında yarışma projesinde 39 proje arasından üniversiteden jürinin seçtiği proje yapılıyor. Burada alış veriş merkezi yapılması bu yarışmadan çıkan bir projedir. Birkaç ay sonra bittiğinde buranın güzelliğini göreceksiniz. Biz birkaç kişinin eleştirileri ile hayalimizi değiştirmeyiz. Biz yüzde 54 oyla göreve geldik. Yakında seçimler var. Kasım ayında genel seçimler, burada halk sözünü söyleyecek. Kimin elini kaldıracak, kimin sırtını yere getirecek göreceğiz. Biz hizmetlerimizi aynı şevkle sürdüreceğiz" diye konuştu.
İha
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2007 Cuma 04:37:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?